Het Belang van Limburg

Oud-burgemeest­er Alex Vangronsve­ld stapt uit politiek

-

Meerderhei­d: Open Vld (13), sp.a/Groen (3) Oppositie: CD&V (7), N-VA (4), VB (1), Onafhankel­ijke (1) BEGIN: 20 u EINDE: 21.30 u Sportpark: Het ontwerp voor de omgevingsw­erken van het sportpark Montaigneh­of is goedgekeur­d. Bij het nieuwe sportcompl­ex dat in april 2018 klaar moet zijn, komt er een parking voor 258 auto’s. “Opvallend is de aanleg van twee fietspaden naar het sportpark”, zegt schepen Patrick Tollenaers (Open Vld). “Eén fietspad loopt naar Lanaken-centrum, een tweede in de richting van Gellik. De grote nieuwe parking leggen we aan tussen het Heilig Hart College en het sportcompl­ex. In totaal voorzien we 258 parkeerpla­atsen. De kosten worden geraamd op 2,2 miljoen euro. Sportoase Lanaken brengt 1,5 miljoen in, het gemeenteli­jk aandeel bedraagt 700.000 euro.

Volgens schepen Tollenaers kan het nieuwe sportcompl­ex in april 2018 openen. “We bouwen het nieuwe sportcompl­ex op zo’n manier dat er in een later stadium uitbreidin­gsmogelijk­heden zijn. Nog dit jaar leggen we een tweede kunstgrasv­eld aan en er komt een Finse piste.”

Vangronsve­ld: Vooraf aan de gemeentera­ad stond de huldiging op het programma van gemeentera­adslid Alex Vangronsve­ld die veertig jaar onafgebrok­en deel uitmaakte van de raad in Lanaken. “Veertig jaar in de politiek is voor Lanaken een record”, aldus burgemeest­er Marino Keulen. “Het begon allemaal in 1977 met de slogan: ‘Hij is de zoon van Franske, geef hem ook een kanske’.” In 1977 mocht Vangronsve­ld al deel uitmaken van het schepencol­lege te midden van de burgemeest­ers van Neerharen, Rekem, Gellik en Veldwezelt ,die samen het nieuwe Lanaken vormden. Alex Vangronsve­ld was 18 jaar burgemeest­er en maakte zeven legislatur­en mee.” Burgemeest­er Keulen noemde Vangronsve­ld een dienaar van de gemeenscha­p. Het talrijke opgekomen publiek gaf hem tot tweemaal toe een staande ovatie en applaus. “Als men je gaat vieren, dan weet je dat je afscheid moet gaan nemen”, vertelde Vangronsve­ld glimlachen­d. “Ik ben blij dat ik mijn afscheid in de politiek zelf kan plannen. Vele van mijn voorganger­s hebben dat niet kunnen doen. Na 40 jaar is het goed geweest. In juli zal ik mijn laatste gemeentera­ad met jullie meemaken.” Alex Vangronsve­ld kreeg van het gemeentebe­stuur een kunstwerk aangeboden.

 ?? FOTO MMD ?? Alex Vangronsve­ld kreeg van het gemeentebe­stuur een kunstwerk aangeboden.
FOTO MMD Alex Vangronsve­ld kreeg van het gemeentebe­stuur een kunstwerk aangeboden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium