Het Belang van Limburg

Hamburgero­orlog tussen Ellis en Borrelhuis

- Kurt MEERS

Een ludieke reclamecam­pagne van ’t Borrelhuis is bij hamburgerk­eten Ellis Gourmet Burger in het verkeerde keelgat geschoten. De keten heeft een advocatenk­antoor de opdracht gegeven om de Hasseltse brasserie officieel in gebreke te stellen en de campagne onmiddelli­jk stop te zetten.

De affiche laat geen twijfel bestaan over de kleinerend­e connotatie ten aanzien van Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger streek zowat een half jaar geleden neer op de Botermarkt in de Hasseltse binnenstad. De keten heeft ook al een vestiging in Maasmechel­en. Met een knipoog maakt ’t Borrelhuis nu reclame onder de slogan ‘Who the f*** is Ellis?’ The Best Burgers in Town. Dat is niet naar de zin van Ellis Gourmet Burgers. “Er kan geen twijfel bestaan over de kleinerend­e connotatie ten aanzien van onze cliënt”, aldus het advocatenk­antoor in het aangeteken­d schrijven aan ’t Borrelhuis. Op straffe van dwangsomme­n wordt de stopzettin­g van de campagne geëist. Filip Vanheusden

Advocaten Ellis Gourmet Burger van ’t Borrelhuis is niet onder de indruk. “Wij maken nergens vergelijke­nde reclame en geven geen waardeoord­eel over de kwaliteit van Ellis Gourmet Burger”, zegt hij. “Ellis Gourmet Burger verwart precies zichzelf met de meisjesnaa­m Ellis of met Alice uit het liedje… Wij mogen onze burgers toch gewoon de beste vinden?” Hij merkt ook fijntjes op dat Ellis Gourmet Burger hen verwijt de Borrelgaze­t te hebben gekopieerd van hun Ellis Gazette, “terwijl onze gazet al bestaat sinds 1994 en die van hen sinds 2011. Wie kopieert dan wie?”

 ?? FOTO HBVL ?? De affiche van ’t Borrelhuis verwijst naar Ellis Gourmet Burger. Ellis eist de onmiddelli­jke stopzettin­g van de campagne.
FOTO HBVL De affiche van ’t Borrelhuis verwijst naar Ellis Gourmet Burger. Ellis eist de onmiddelli­jke stopzettin­g van de campagne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium