Het Belang van Limburg

Karl Vannieuwke­rke wil 10 kilo vermageren tegen Tourstart

-

VRT-sportprese­ntator Karl Vannieuwke­rke (46) begint met ambitie aan de Tour de France. Nog voor de start, over een maand, hoopt hij tien kilogram minder te wegen. De zomer komt eraan en dus ook de Ronde van Frankrijk (1-23 juli). Karl Vannieuwke­rke bereidt zich voor op een nieuwe reeks van zijn populaire wielertalk­show ‘Vive le Vélo’ op Eén. Probleem in zijn voorbereid­ing: zijn gewicht. De presentato­r is een levensgeni­eter, ook op culinair vlak, en dat is te merken aan zijn weegschaal.

“Karl staat dikker dan ooit”, zegt presentato­r Kobe Ilsen, die hem voor het programma ‘Over Eten’ opzocht. “Hij weegt nu 87 kilogram en worstelt met zijn gewicht, geeft hij toe.”

De ambitie van Vannieuwke­rke is om tegen de Tourstart tien kilogram te vermageren en onder de tachtig te gaan. “Hij kan dat ook in een maand tijd, verkondigt hij. Hoe moeilijk dat ook is. Hij start elke ochtend met goede voornemens om gezond te eten, maar tegen 10 à 11 uur verbreekt hij die al. Hij eet graag vette dingen”, aldus Ilsen.

Jojo-effect

De sportjourn­alist kampt met het jojo-effect. Zijn gewicht gaat op en neer. Hij woog ooit dertig kilogram minder. “Dat was in de tijd dat Karl naast wielervers­laggever ook eliterenne­r zonder contract was. Sindsdien is er veel met hem gebeurd. Hij liep een hersenvlie­sontstekin­g op en kreeg de harde diagnose van speekselkl­ierkanker. Daardoor verloor Karl plots zijn smaak en proefde hij niets meer. Ook daarover praat hij in ‘Over Eten’.”(

Over Eten’, Eén, 20.35 uur

 ?? FOTO RR ?? Kobe Ilsen staat Vannieuwke­rke bij in zijn strijd tegen de kilo’s.
FOTO RR Kobe Ilsen staat Vannieuwke­rke bij in zijn strijd tegen de kilo’s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium