Het Belang van Limburg

Volgend seizoen drie reeksen in vierde provincial­e

Volgend seizoen drie in plaats van vier reeksen in vierde provincial­e

- Rob MERTENS

Vierdeprov­incialer Zwartberg FC stopt. “Na 92 jaar is onze club in vereffenin­g gegaan. Met pijn in het hart, maar het ging gewoon niet meer”, reageert voorzitter Eddy Koziel. Het verdwijnen van Zwartberg FC heeft gevolgen voor álle vierdeprov­incialers. De Voetbalbon­d besliste immers om volgend seizoen niet langer met vier, maar met drie reeksen (van 18 clubs) van start te gaan in de laagste reeks. “We konden dit niet blijven bolwerken”, zegt Zwartberg-voorzitter Eddy Koziel. “We kregen gewoon te weinig steun. Ik was voorzitter-secretaris, mijn broer en zus zaten allebei in de beheerraad en mijn moeder stond in de kantine. Vooral voor haar vind ik dit heel erg. Ze is 78, meer dan 40 jaar stond haar leven bij wijze van spreken in het teken van Zwartberg FC. Zelf ben ik ook 49 jaar lid van de club. Maar het ging niet meer. Ik kan mijn centen ook niet in de club blijven steken, hé.”

De club is inmiddels in vereffenin­g. Koziel: “Ach, schulden? Elke voetbalclu­b heeft schulden! Wij zaten vooral met het probleem dat we veel schulden uit het verleden moesten ophoesten. En we kregen ook weinig tot geen financiële steun. Maar het heeft geen zin om iemand een steen te werpen. We hadden ook wel wat

Voorzitter Eddy KOZIEL supporters. Maar hoe lager je geklasseer­d staat, hoe minder er komen opdagen. Het verschil met bijvoorbee­ld Diepenbeek, waar mijn zoon trainer is, is toch enorm. Ik wil wel de spelers bedanken. Zij hebben er nog alles aan gedaan om het hoofd mee boven water te houden. Maar dat is niet gelukt. Erg, dat vonden ze allemaal.”

Ook voor de circa 120 jeugdspele­rs gaat de stekker eruit. “We hadden een ploegje bij de U6, U7, U9 en U12 en waren bezig met een U13- en U15-ploeg. Maar ook voor hen stopt het verhaal.”

Het is met pijn in het hart, maar het ging gewoon niet meer

Ladies Genk

Voor het gebruik van de accommodat­ie werd wel al een oplossing gevonden. Ladies RC Genk nemen voortaan hun intrek aan de terreinen aan de G.A. Galopinlaa­n.

Tot slot: door de promotie van Bilzen-Waltwilder en het stoppen van Zwartberg FC schieten er volgend seizoen nog 54 vierdeprov­incialers over. Dat deed de Voetbalbon­d alvast beslissen om het aantal reeksen van vier terug te brengen naar drie. Daarin zitten telkens achttien clubs, zodat alle ploegen voldoende wedstrijde­n kunnen spelen.

 ?? Foto HBVL
Foto Foto DICKDICK DEMEYDEMEY ?? De ploeg van Zwartberg van het voorbije seizoen.Voorzitter Koziel trekt de stekker uit bij Zwartberg FC. FC.
Foto HBVL Foto Foto DICKDICK DEMEYDEMEY De ploeg van Zwartberg van het voorbije seizoen.Voorzitter Koziel trekt de stekker uit bij Zwartberg FC. FC.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium