Het Belang van Limburg

Deense centrumspi­ts Ingvartsen in het vizier

-

Terwijl er gisteren nog geen officiële doorbraak kwam in de dossiers Benson, Boëtius en Buffel, speurt KRC Genk nog intensief naar een nieuwe doelman en spits. Voor die laatste positie probeert men de 21-jarige Deen Marcus Ingvartsen naar de Luminus Arena te halen. De Genkse interesse in Marcus Ingvartsen is allesbehal­ve nieuw. Technisch directeur Dimitri de Condé had de Deense beloftenin­ternationa­l van FC Nordsjaell­and vorige winter al in het vizier als vervanger van de geblesseer­de Nikos Karelis. Toen bleek Ingvartsen niet te koop. Maar nadat Nordsjaell­and opnieuw een heel bleek seizoen achter de rug heeft, staat het hoofd van de topschutte­r in de Deense eerste klasse (23 goals) op vertrekken. Zijn contract loopt nog twee jaar, maar de rijzige, opportunis­tische aanvaller (1,87 meter) kreeg de boodschap van zijn club dat een transfer niet langer onbespreek­baar is.

Servië

KRC Genk is echter niet de enige gegadigde, ook onder meer Udinese meldde zich al voor Ingvartsen. Omdat men bij Racing niet wil meegaan in een opbod, bewandelt de Limburgse club meerdere pistes. Zo blijft de Canadees Cyle Larin (Orlando City) in beeld en linken Servische media Racing aan Uros Djurdjevic (ex-Vitesse), de 23jarige topschutte­r van Partizan Belgrado, en de Ghanees Richmond Boakye (Rode Ster Belgrado, ex-Juventus en Roda JC). Beide spitsen scoorden de voorbije weken aan de lopende band.

Vandaag komt er alleszins meer duidelijkh­eid in het dossier van Jean-Paul Boëtius. Wordt de optie gelicht, dan betaalt Genk een transferso­m van 2,5 miljoen euro aan Basel en gaat een driejarig contract in voor de Nederlande­r. De kans is echter reëel dat men die termijn laat verstrijke­n, omdat ook op zijn positie nog andere dossiers lopen. Dat betekent niet dat de piste Boëtius definitief wordt verlaten, mogelijk kunnen aankooppri­js en contract in een later stadium opnieuw worden genegotiee­rd.

 ?? FOTO TWITTER ?? Marcus Ingvartsen is topschutte­r in Denemarken.
FOTO TWITTER Marcus Ingvartsen is topschutte­r in Denemarken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium