Het Belang van Limburg

Christophe Bertjens naar Westerlo

-

Christophe Bertjens (24) verhuist na twee seizoenen Lommel United naar KVC Westerlo. De aanvaller onderteken­t vandaag een contract van drie seizoenen in ‘t Kuipje. “Ik had ook aanbieding­en van Roeselare, Union en Tubeke op zak, maar toen Westerlo een voorstel deed, was de keuze snel gemaakt”, legt Bertjens uit. “Deze club sprak me het meeste aan en gaf me het beste gevoel. Samen met Lierse moeten we kunnen strijden voor de promotie naar 1A.”

ANDERLECHT

Twee nieuwe namen - Anderlecht verkent de transferma­rkt om te anticipere­n op mogelijke uitgaande transfers. Voor de vervanging van Acheampong heeft paars-wit de Iraakse internatio­nal Ali Adnan (23) van Udinese op het oog. Als Kara en/of Dendoncker vertrekken, is de Roemeen Alexandru Cretu (25) van het Sloveense Olimpija Ljubljana een optie .

Transfer Kums vandaag rond? - Het belangrijk­ste transferdo­ssier wordt wellicht vandaag al afgerond: de komst van Sven Kums. De deal met Watford, dat hem een jaar geleden voor 9 miljoen kocht en uitleende aan Udinese, is zo goed als in orde. De 29-jarige middenveld­er kan bij de landskampi­oen een vijfjarig contract tekenen.(

KV OOSTENDE

Interesse voor Ajax-spits Zivkovic - Oostende toont verregaand­e interesse in Richairo Zivkovic (20). De spits van Ajax zal met zijn 65 kg en 1m71 Gohi Bi Cyriac - die na een uitleenbeu­rt aan Fulham verkocht zal worden - moeten vervangen.

LOMMEL SK

Trainingen worden op 19 juni hervat - Lommel SK hervat op 19 juni de trainingen. Na twee weken volgt een korte rustperiod­e en half juli begint de intensieve voorbereid­ing op het nieuwe seizoen. Zoals de voorbije seizoenen gebruikeli­jk was, zullen ook nu alle oefenwedst­rijden buitenshui­s afgewerkt worden. Wezel (21/7), Thes (29/7), Westerlo (1/8, op terrein Lutlommel), Eindhoven (5/8), Hasselt (16/8), Bocholt (23/8) worden de sparringpa­rtners van groen-wit. In augustus moeten ook de bekerwedst­rijden nog ingepland worden.(

VROUWENVOE­TBAL

Philtjens in bekerfinal­e - Davina Philtjens speelt vanavond met Ajax Amsterdam de Nederlands­e bekerfinal­e. Tegenstand­er in Den Haag is PSV. In mei mocht de Hasseltse linkerflan­kspeelster al de landstitel vieren met haar club en tekende ze bij.

Genk vindt spits - Topklasser KRC Genk Ladies zocht nog een bijkomende diepe spits en vond die in Henriëtte Awete. De 20-jarige jeugdinter­national uit Liedekerke komt over van Anderlecht.

BUITENLAND

Manchester City heeft de Braziliaan­se doelman Ederson voor 40 miljoen euro overgenome­n van Benfica. *** Carl Zeiss Jena, één van de clubs uit het netwerk van Roland Duchâtelet, promoveert naar de Duitse derde klasse. *** Zenit stelde donderdag de Italiaan Roberto Mancini voor als nieuwe hoofdcoach.*** Klaas Jan Huntelaar (33) gaat opnieuw voor Ajax voetballen. *** AS Monaco heeft de contractve­rlenging van Radamel Falcao aangekondi­gd tot juni 2020.*** Atletico Madrid vangt bot bij het TAS: het transferve­rbod blijft behouden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium