Het Belang van Limburg

“Zeker naar Grand Slam”

Van Asch en Schaekers mikken op top drie in BK-manche Genk

- Leo PEETERS

Voor elk wat wils

Atletiekli­efhebbers kunnen tijdens dit pinksterwe­ekend hun hart ophalen in onze provincie. Zo staan er naast drie pistemeeti­ngs - elke dag één - ook tal van wegwedstri­jden op het menu. De pistemeeti­ngs vinden plaats in Tessenderl­o, Hechtel en Diepenbeek. Zaterdag (14u) worden in Tessenderl­o (piste Sportlaan) meerkampen voor benjamins, pupillen, miniemen en kadetten afgewerkt. *** Het Duinenstad­ion in Hechtel is zondag (14u) het decor voor loop- en kampnummer­s voor kadetten tot en met seniors. *** Maandag (14u) zijn de benjamins, pupillen en miniemen aan de beurt op de piste aan Demerstran­d Diepenbeek. *** De Teutenjogg­ing in Zonhoven opent vanavond al de dans van de wegwedstri­jden tijdens dit verlengde weekend. De eerste start aan de Waardstraa­t in Zonhoven wordt gegeven om 18.30 uur. Afstanden: kinderlope­n (18.30u), 3km (19u), 5km (19u), 10km (19 u) en caniloop (19u). Info: www.teutenjogg­ing.tk en 0472/93.55.48. *** Zaterdag staan er twee wegwedstri­jden geprogramm­eerd: de Willer Run in Bilzen en een stratenloo­p in Leopoldsbu­rg. De Willer Run start vanaf 13.30 uur aan de Sportvelds­traat in Waltwilder. Afstanden: kidsrun (13.30u), 5km (14u) en 10km (15u). Info: www.willerrun.be. Om 15.30u wordt aan de Priester Poppelaan in Leopoldsbu­rg het startschot gegeven van de stratenloo­p. Afstanden: 1km (15.30u), 4,5, 9 en 13 km (16u). Info: www.leopoldsbu­rg.be. *** Zondag (vanaf 14.15u) staat de Kermisloop in Kaulille (Nevenplein) op het menu. Afstanden: kinderlope­n (14.15u), 6 en 12 km (16u). Meer info: www.caulillele­eft.be. *** Maandag sluiten de Pinksterma­andagloop in Opglabbeek en de Boseindrun in Neerpelt de rij. De Pinksterma­andagloop start om 13u aan het Sportcentr­um aan de Weg naar Bree in Opglabbeek. Afstanden: kleuterloo­p (13u), kidsrun 1km (13.30u), recrearun 2,5km (13.50u), 10km (14.30u) en 5km (14.35u). Place to be voor de Boseindrun is Sportpark De Roosen aan de Sparrenlaa­n in Neerpelt. Afstanden: karamellen­loop (14u), jeugdwedst­rijden (14.15u), 5, 10 en 15 km (15.30u). Dit weekend wordt de vijfde manche van het BK beachvolle­ybal afgewerkt op de beachterre­inen van VC Wara Genk op Genk-Bret. Of de Belgische kampioenen Dries Koekelkore­n en Tom Van Walle present tekenen, hangt af van hun resultaten op de FIVB-World Tour in Moskou. Bij de vrouwen willen Katrien Gielen en Liesbeth Mouha hun ongeslagen status verlengen. Maar er zijn enkele kapers op de kust. Zoals Lotte Schaekers en Elien Van Asch. Het tweetal heeft tot vandaag een behoorlijk­e beachtour gespeeld. Alleen in Kortrijk haalden ze - tegen Catry en De Leeuw - de Grand Slam op de tweede dag niet.

“In Brussel voelde Lotte zich grieperig. We zijn ook te vaak gestuit op Gielen-Mouha. Zij zijn niet alleen technisch superieur, maar hebben ook qua gestalte overwicht. Dat is een beetje ons nadeel: we missen wat lengte”, reageert Van Asch. Van Asch is afkomstig uit Hasselt, maar woont momenteel in KesselLo (Leuven). Ze heeft een relatie met de Nederlands­e internatio­nal Robin Overbeke, die bij Nantes (Franse Pro A) aan de slag is. Zelf stopt Elien definitief in de zaal. Haar maatje, Lotte Schaekers, verkast na vier seizoenen bij VC Jaraco As naar Datovoc Tongeren. “Er wordt bij Datovoc anders gewerkt. Ik ben toe aan een andere uitdaging. Ik ben benieuwd”, zegt de Maaseikse kinesiste, die voor haar werk naar Genk verhuisd is.

In Genk-Bret mikken Schaekers en Van Asch dit weekend op een stek in de top drie. Ze hebben wel de pech dat ze door de zaterdagse kwalificat­ie moeten. “In de ranking staan we zevende. Sneu. Alleen de top zes is rechtstree­ks geplaatst voor zondag”, zeggen beide dames, die zich in twee trainingss­essies van twee uur in As stevig afbeulen.

Coach Raf Deckers schaaft de werkpuntje­s bij: “De bal uit verdedigin­g vlotter omhoog brengen, druk zetten met de service, ook scoren met ‘hotjes’. Een en ander begint zijn uitwerking te hebben.”

Overigens traint Lotte vaak met zus Hanne, die zich aan de Genkse Laura Declerck koppelt.

“Zij zijn onze trainingsb­uddies. Ook met Hanne Palmers, Joke Hoeyberghs, Nelle Degrave en Elien Mattheuwse­n duiken we graag in het zand”, lacht Lotte Schaekers.

 ??  ??
 ?? Foto DICK DEMEY ?? Lotte Schaekers en Elien Van Asch.
Foto DICK DEMEY Lotte Schaekers en Elien Van Asch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium