Het Belang van Limburg

Bouwheer mag 5 euro vragen voor dagje waterpret in nieuw aquapark

- Raf VANMECHELE­N

Wie het nieuwe aquapark van Landen en Hannuit bouwt, zal inwoners van de steden waterpret moeten bezorgen aan vijf euro. Voor kinderen en senioren wordt dat drie euro. “Zelf leggen we maximaal een miljoen op tafel”, zegt schepen Gino Debroux (sp.a). De selectiefa­se in het aanbestedi­ngstraject voor het nieuwe aquapark op de grens van het Waalse Hannuit en Landen is donderdag ingezet. Tot eind augustus kunnen kandidaten zich melden. “In die fase wordt bekeken of de kandidaten een project van die omvang aankunnen en of het allemaal met onze uitgeteken­de visie strookt”, zegt Landens schepen van Debroux (sp.a).

Walshoutem

Sport Gino De twee besturen gaan de investerin­g van het nieuwe zwembad verdelen en het bouwwerk moet verrijzen op Hannuits grondgebie­d, vlakbij de E40 in Walshoutem. “De gronden zijn ondertusse­n verworven. In Vlaanderen zouden we het veel moeilijker hebben om de nodige vergunning­en te bekomen. Wallonië laat toe dat er gebouwen met een publieke functie worden gerealisee­rd in een landbouwge­bied.” Wie het complex wil bouwen moet een 25 meterbad voorzien en een instructie­bad van 12 meter. “Daarnaast verwachten we alles wat in een echt aquapark hoort. Dat gaat dan onder meer over een golfbad, een peuterbad en de nodige glijbanen. Ook het wildwater- en buitenbad mag niet ontbreken”, aldus Debroux. “De bouwheer moet ook horeca voorzien die ook kan gebruikt

worden door niet-zwemmers.”

Plopsa

Wat het hele complex gaat kosten zal afhangen van de realisator van het project. “Maar vast staat dat beide besturen maximaal een eigen inbreng van elk 500.000 euro op tafel leggen. Landen betaalt nu jaarlijks hetzelfde bedrag om het verouderde zwembad uit te baten. Vanaf september start de selectiefa­se en, als alle vergunning­en er zijn, moeten de bouwwerken eind volgend jaar kunnen starten. Het complex kan dan eind 2019 of in het voorjaar van 2020 openen.” Ondertusse­n werd al duidelijk dat onder meer Plopsa (Studio 100), Sportoase, de S&R Group en Pellikaan interesse toonden om het park te bouwen. “Wie het ook wordt, er zal rekening moeten gehouden worden met de opgelegde tarieven voor inwoners van de twee steden. Volwassene­n moeten het hele complex voor 5 euro kunnen gebruiken en voor kinderen en senioren is dat 3 euro. Schoolzwem­mers betalen 1,5 euro, voor die groep moeten er ook kleedkamer­s worden voorzien. De tarieven voor jaaren voordeelab­onnementen zijn vastgelegd op 100 en 60 euro.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium