Het Belang van Limburg

‘Sports Late Night’ trapt voetbalsei­zoen af op Vier

Gilles De Coster en Bart Raes presentere­n afwisselen­d,end, Geert De Vlieger wordt vaste analist

- Tom DE LEUR

VILVOORDE - Gilles De Coster en Bart Raes worden de gezichten van het nieuwe voetbalpro­gramma van VIER, ‘Sports Late Night’. Vanaf 28 juli zullen zij afwisselen­d presentere­n, met ex-doelman Geert De Vlieger als vaste analist. VTM speelde de samenvatti­ngen van het voetbal kwijt aan VIER, maar gaat door met ‘Stadion’. Geen verrassing­en bij de keuze van de presentato­ren voor het nieuwe voetbalpro­gramma van VIER, dat de samenvatti­ngen van de wedstrijde­n in eerste klasse zeer verrassend afsnoepte van VTM. VIER-gezicht Gilles De Coster (36), onder meer bekend van het spelprogra­mma ‘De Mol’, presenteer­de op Play Sports van Telenet al het voetbalpro­gramma ‘Kick Off’. Telenet is mede-eigenaar van VIER en de reden waarom de zender de samenvatti­ngen van het voetbal kon binnenhale­n.

De Coster zal het nieuwe ‘Sports Late Night’ afwisselen­d presentere­n met een man die nog net iets meer ervaring heeft met voetbal: Bart Raes (48), die al twaalf jaar het voetbalgez­icht is bij Proximus. Telecomgig­ant Proximus ziet daarmee zijn voetbalpre­sentator overstappe­n naar concurrent Telenet. Bart Raes werkte eerst voor de openbare omroep en verhuisde in 1997 naar VTM, waar hij voetbalpro­gramma’s als ‘Goal’ en ‘Stadion’ presenteer­de. In 2005 verliet Raes VTM toen de zender de rechten op het voetbal kwijtspeel­de aan Belgacom en de VRT. Woestijnvi­s, dat een bevoorrech­te samenwerki­ng heeft met VIER, blijft voor Proximus TV voetbalpro­gramma’s leveren.

Met De Coster en Raes als afwisselen­de presentato­ren krijgt ‘Sports Late Night’ één vaste analist, al moeten we die bij VIER ‘expert’ noemen: Geert De Vlieger (45). De voormalige doelman van SK Beveren en de Rode Duivels zette zijn eerste stappen als analist in 2004, aan Raes’ zijde op VTM. Sindsdien is hij voltijds commentato­r bij wedstrijde­n op Play Sports van Telenet en de VRT. De Vlieger mag van VIER nog altijd optreden als analist voor VRT.

Stadion

Terwijl VIER zich volop voorbereid­t op een vaste voetbalafs­praak op vrijdag, zaterdag en zondag, presenteer­de Tom Coninx (42) woensdag op VTM de laatste ‘Stadion’ van dit seizoen. Officieel is het nog niet, maar er liggen plannen op tafel om ook volgend seizoen voort te gaan met ‘Stadion’ én met Tom Coninx. Ruime samenvatti­ngen van wedstrijde­n kan VTM niet meer uitzenden, maar er blijven genoeg mogelijkhe­den om een ‘Stadion’ te vullen. Of ‘Stadion’ één keer per week wordt uitgezonde­n of meerdere malen, moet nog worden afgeklopt. VTM heeft sowieso nog voetbal in de aanbieding, vanaf september 2018 mag het veertig wedstrijde­n van de Rode Duivels uitzenden. Ook het Champions League voetbal, waarvan de finale zaterdag op Q2 te zien is, blijft volgend seizoen bij Q2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium