Het Belang van Limburg

Soundmixsh­ow herrijst in het theater

-

Zanger Bart Kaëll (56) keert terug met ‘De Soundmixsh­ow’, het VTMprogram­ma dat hem lanceerde als presentato­r. Dit najaar wordt er een toneelstuk van de legendaris­che muziekweds­trijd gemaakt. Kaëll is al even enthousias­t als zenuwachti­g, zegt hij. “Ik sta deze keer niet alleen als presentato­r op de planken, maar ook als acteur. Dit heb ik nog nooit gedaan, maar ik heb vertrouwen in regisseur Sven De Ridder.”

Kaëll presenteer­de ‘De Soundmixsh­ow’ vanaf het begin van de jaren negentig. In de moeder aller talentensh­ows – ‘Idool’, ‘X-Factor’ en ‘The Voice’ bestonden nog niet – werden onder anderen Kathleen ‘K3’ Aerts, Christoff en Lisa del Bo ontdekt. “Als ik terugdenk aan die jaren, verschijnt er automatisc­h een lach op mijn gezicht. Laat dus maar komen”, vertelt Kaëll, die in 2000 opzijgesch­oven werd voor de jongere Kürt Rogiers. De vernieuwin­g sloeg maar matig aan en het programma verdween geruisloos van het scherm.

Cooke

De theaterver­sie van ‘De Soundmixsh­ow’ wordt een project van het productieh­uis Uitgezonde­rd van mediafiguu­r James Cooke en zijn zakenpartn­er/producent Bob Jennes. Zij maakten eerder al een komedie naar een bekend televisief­ormat: ‘Blind Date’ met Karen Damen en Kürt Rogiers in de hoofdrolle­n. “Dat Bart Kaëll de rol van presentato­r op zich moest nemen, leek me evident”, vertelt Jennes. “Let wel, wij gaan geen episode van de show brengen. Net zoals bij ‘Blind Date’ geven wij het publiek eerst een blik achter de schermen bij de opnames. En bij een komedie kun je al raden dat dit niet zo vlekkeloos verloopt.”( De Soundmixsh­ow’ gaat op 12 januari volgend jaar in première in het Fakkelthea­ter in Antwerpen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium