Het Belang van Limburg

Benzinepri­js op laagste peil dit jaar

-

Benzinerij­ders kunnen vanaf zaterdag goedkoper tanken. De prijs voor benzine 95 E10 daalt 2,3 cent naar 1,382 euro per liter, zo meldt de federale overheidsd­ienst Economie. Het gaat om de laagste prijs dit jaar, zo blijkt uit de gegevens van de petroleumf­ederatie Petrolfed.

Het is van eind november vorig jaar geleden dat de prijs van de groenere variant van super 95 nog lager stond. Sinds dit jaar is super 95 aan de pomp vervangen door benzine 95 E10, dat tot 10 procent bio-ethanol bevat. Benzine 98 zal vanaf zaterdag nog maximaal 1,437 euro per liter kosten. Het gaat om een daling van 2,9 cent. Recentelij­k daalde de prijs van diesel en stookolie al naar het laagste peil sinds eind vorig jaar.

Nederlands­e rechter verklaart schikking Fortis niet bindend

Het gerechtsho­f in Amsterdam heeft de Fortisschi­kking vrijdag niet bindend verklaard. De schikking voorzag in een schadeloos­stelling voor iedereen die tussen 28 februari 2007 en 14 oktober 2008 aandeelhou­der was van Fortis, maar nu dreigen die met lege handen achter te blijven. Het gaat naar schatting om 150.000 à 200.000 gedupeerde beleggers.

Een tegenvalle­r ook voor Ageas, de erfgenaam van Fortis, die bereid was om voor de schikking 1,204 miljard euro op tafel te leggen, het hoogste schikkings­bedrag ooit in Europa. Het gerechtsho­f in Amsterdam zegt dat het de schikking niet bindend kan verklaren, omdat de compensati­eregeling “op verschille­nde onderdelen tekortschi­et”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium