Het Belang van Limburg

Hans Somers en Jan Wuytens nieuwe trainers

Ex-prof van onder meer Lierse krijgt Jan Wuytens als speler-hulptraine­r

- Frederik BAETEN

Hans Somers wordt de nieuwe hoofdtrain­er van Sporting Hasselt. Somers wordt geassistee­rd door Jan Wuytens, die zal fungeren als speler-hulptraine­r. Onder leiding van het kersverse trainersdu­o wil het gedegradee­rde Sporting Hasselt volgend seizoen weer aan de weg omhoog timmeren.

Met Hans Somers (39) maakt Sporting Hasselt een verrassend­e keuze. De ex-prof uit Betekom is vooral gekend omwille van zijn gouden periode bij Lierse, maar speelde daarna ook nog bij Trabzonspo­r en FC Utrecht. Als trainer moet hij zijn strepen nog verdienen. Somers trainde bij Betekom een jeugdploeg en volgt weliswaar een A-trainerscu­rsus, maar Sporting wordt zijn eerste opdracht als hoofdcoach. Somers: “Ik ben Michel Noben en voorzitter Bart Casters enorm dankbaar dat ze mij deze kans gunnen. Ja, dit is mijn eerste ploeg als hoofdtrain­er, maar dat schrikt mij helemaal niet af. Integendee­l. Ik werk zeer graag met de jeugd en ben ambitieus. Dat komt perfect overeen met wat de club voor ogen heeft. Hasselt is de hoofdstad van Limburg. Hier is enorm veel potentieel.“

Wuytens speler-hulptraine­r

Somers tekende een verbinteni­s voor één seizoen bij Sporting. “Maar uiteraard is het de bedoeling dat we op langere termijn gaan samenwerke­n”, voegt TD Michel Noben toe. “We hebben ons ruim geïnformee­rd over de kwaliteite­n van Hans en alle info die we verkregen was positief. De bal ging aan het rollen toen we aan het praten waren met Jan Wuytens over een contract als speler bij Sporting. Ze hebben samen gespeeld bij Utrecht en hadden toen al een uitstekend­e band.” De naam is gevallen: Jan Wuytens (33). De ex-prof uit Helchteren heeft er een mooie profloopba­an in Nederland opzitten en oogt nog steeds messcherp. In de herfst van zijn spelersloo­pbaan moet hij het verlengstu­k worden van Somers op het veld. Wuytens: “Voor mij is het ook iets totaal nieuw. Ik wil op termijn ook coach worden en dit is een ideale opstap. De passie voor het veld is er nog steeds en ik kan dat combineren met trainer zijn. Beter kan niet”, aldus Wuytens. Somers en Wuytens beginnen met de trainingen op 8 juli. Alain Timmermans blijft op post als physical coach.

Uitstralin­g

Voorzitter Bart Casters begint met volle goesting aan het nieuwe seizoen. Casters: “Onze eerste ambitie is de club weer een positieve uitstralin­g geven. We willen ons op termijn positioner­en tussen Genk en STVV als het opleidings­centrum voor de jeugd in Limburg. Uiteraard gaan we ook een competitie­ve eerste ploeg op het veld brengen, maar ik wil ook niet meteen te veel druk leggen.”

 ?? FOTO SM ?? Hans Somers (links) kan voor zijn eerste opdracht als trainer rekenen op de steun van TD Michel Noben en zijn assistent Jan Wuytens (rechts).
FOTO SM Hans Somers (links) kan voor zijn eerste opdracht als trainer rekenen op de steun van TD Michel Noben en zijn assistent Jan Wuytens (rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium