Het Belang van Limburg

“We slikken te veel goals”

Red Wolves treffen wereldkamp­ioen Frankrijk op EK-kwalificat­ietornooi

- Ivo KWANTEN

De Red Wolves sluiten zaterdag (19.45u) hun EK-kwalificat­ietornooi af in het Franse Montbeliar­d. Tegenstand­er is niemand minder dan wereldkamp­ioen Frankrijk. Enkele maanden geleden beperkten de Belgen in Luik de schade tot één doelpunt. De kans dat het verschil nu een stuk groter wordt, is zeer reëel. In de aanloop naar dit duel verloren de Red Wolves thuis van vicewereld­kampioen Noorwegen met zware 27-43-cijfers.

“Een dramatisch slechte wedstrijd van onze kant”, geeft Simon Ooms toe. “De Noren traden aan met hun sterkste ploeg. Stuk voor stuk jongens, die in sterke Europese competitie­s spelen. Individuee­l allemaal een klasse sterker dan wij. Waar wij de technische fouten opstapelde­n en foute beslissing­en namen naar shotkeuze, deden zij het wel goed. Elk balverlies werd genadeloos afgestraft. En als je zestig minuten lang een wedstrijd moet ondergaan, krijg je een dergelijk groot verschil op het scorebord.”

Bondscoach Yérime Sylla schrijft de zware nederlaag tegen Noorwegen voor een stuk toe aan een gebrek aan ervaring. “We hebben de voorbije jaren stappen gezet”, aldus de Fransman. “Maar nog te weinig om in aanmerking te komen voor deelname aan een groot tornooi. Vooral defensief loopt het niet zoals het moet. Frankrijk en Noorwegen zijn dan wel Europese toppers, maar we slikken in die wedstrijde­n gemiddeld veertig doelpunten. Tegen Litouwen beperkten we de schade tot twee keer toe tot 33 goals, maar dit is te veel om aanspraak op de overwinnin­g te kunnen maken.”

Frankrijk al zeker

Aan vakantie denkt Sylla voorlopig nog niet. “Er ligt nog één uitdaging klaar”, aldus de bondscoach. “In Frankrijk willen we straks een mooi resultaat neerzetten. Zes van onze internatio­nals spelen volgend seizoen in de Franse competitie en die jongens willen zich in ieder geval in de kijker spelen.”

Frankrijk mocht woensdag na een zwaarbevoc­hten zege tegen Litouwen zijn ticket voor het EK van 2018 in Kroatië al boeken. Als de Noren zaterdagav­ond niet verliezen van Litouwen, zijn ze eveneens zeker van EK-deelname.

STAND GROEP 7

 ?? Foto EDA ?? Bondscoach Sylla.
Foto EDA Bondscoach Sylla.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium