Het Belang van Limburg

“Wij doen het goed de laatste tijd”

- Jos THOMASSEN

Jos en Rudi Quintens doen het goed. Dat is het minste wat je kan besluiten als je de jongste resultaten van de Lummenaars bekijkt. De driejarige weduwnaar, die zich vorig weekend de snelste van bijna 8.000 concurrent­en kroonde, eindigde eerder dit seizoen al eens als vijfde op de eerste vlucht uit Bourges. “Goed op weg om as-duif te worden, we hebben nog drie kansen”, weet Maggy, de wederhelft van Rudi. “Als hij komt, komt hij vroeg”, vult Rudi aan.

Pa Jos geniet van het succes en knikt goedkeuren­d. De winnaar vloog als jonge duif drie keer top 300 nationaal en staat nog altijd op nummer 61 in de Pipa-ranking. Het jaar nadien bleef hij achter en werd hij daarom niet gespeeld als jaarduif. “Wij doen het goed de laatste tijd”, constateer­t Rudy. “We korfden 27 jaarduiven in en die deden het super. Voor de oude duiven was het lang wachten op nummer twee.”

Rudi werkt als monteur-hersteller voor Colruyt en is veel onderweg. “Ik werk vier vijfde, maar kan zowel ’s morgens als ’s avonds mijn duiven verzorgen. Als het niet lukt, bel ik mijn pa.” Bij Jos staan trouwens de kweekhokke­n. Voor Jos en Rudi is de jongste Chateaurou­x al de zevende provincial­e palm. “Eerder wonnen we ook al eens Chateaurou­x. Onze duiven kennen daar blijkbaar de weg”, lacht Rudi. “Weet je dat wij onze winnaar niet zagen afkomen. Kwam die over ons huis? We weten het niet. We zaten hier nochtans met heel wat mensen te letten. Plots was die hier. Met het gekende gevolg.”

 ?? FOTO JTH ?? “Nog drie kansen om as-duif te worden”, weet Maggy, geflankeer­d door pa Jos en Rudi.
FOTO JTH “Nog drie kansen om as-duif te worden”, weet Maggy, geflankeer­d door pa Jos en Rudi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium