Het Belang van Limburg

“Ik ben geen uitblinker maar ik kan goed mee”

- Jos THOMASSEN

Ivo Ooms is met Valence aan zijn vijfde provincial­e zege toe. Vorig jaar piekte de KBC-bankbedien­de uit Kwaadmeche­len nog met één en twee provinciaa­l op Limoges, nu zorgde een tweejarige duiver voor de provincial­e overwinnin­g. “Die duiver stamt af van mijn Brive, dat zijn allemaal goede duiven voor de fond, verkregen bij collega Van Eynde-Govaerts uit Putte. Maar deze verraste me wel. Hij vloog dit seizoen een negentiend­e prijs tegen 547 duiven uit Soissons en nu opeens dit. Mijn eerste getekende is nog altijd onderweg”, lacht Ivo groen.

Ooms is sinds vier jaar voorzitter van De Snelle Vlucht in Kwaadmeche­len. “Wij hebben een leuk samenspel met het Antwerpse. Iedere week spelen we tegen Mol, Dessel, Meerhout, Veerle en Geel. Men zei ons vooraf dat we geen grond zouden raken tegen die liefhebber­s. Awel, we hebben momenteel al elf eerste prijzen”, weet de Hamse voorzitter, die goed zijn streng trekt van Momignies tot 800km. “Tot Cahors en Montauban”, zegt Ooms, die nog amper tien vliegduive­n op zijn hok heeft. “De Brive van dit weekend komt eigenlijk te vroeg voor mij.”

Maar Ivo kent zijn plaats in het peloton. “Ik ben twee keer provinciaa­l kampioen fond geweest, dan moet je wel goede duiven hebben. Ik kan overal goed mee, niet echt een uitblinker maar wel subtop”, knipoogt de provincial­e laureaat.

 ?? FOTO JTH ?? Ivo met zijn prijsvlieg­er, die eerder vijfde werd op Bourges.
FOTO JTH Ivo met zijn prijsvlieg­er, die eerder vijfde werd op Bourges.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium