Het Belang van Limburg

Na de naam, nu het logo

Inwoners mogen stemmen over nieuw logo voor fusiegemee­nte Oudsbergen

- Roger DREESEN

Bij de nieuwe gemeente Oudsbergen hoort ook een nieuwe logo. En zoals voor de keuze van de gemeentena­am kunnen de inwoners ook nu meebesliss­en. Hebben de drie voorgestel­de logo’s gemeen: het duinenzand en de blauwe lucht, met daar tussen het groen en de vennen. Stemmen kan een week lang, tot volgende week zondag. De eerste vrijwillig­e fusiegemee­nte van België heeft al een tijdje een nieuwe naam, nu wordt ook de nieuwe huisstijl uitgedokte­rd. Impuls Communicat­ie werd daarvoor ingeschake­ld. Zij bedachten alvast drie logo’s, waar de inwoners nu hun favoriet uit kunnen kiezen. “Begin mei, na de bekendmaki­ng van de nieuwe gemeentena­am, ging een creatief bureau met de naam Oudsbergen aan de slag. Dat leverde drie mogelijke logo’s op”, opent Lode Ceyssens, burgemeest­er MeeuwenGru­itrode.

Een creatief bureau ging begin mei al aan de slag met onze nieuwe naam, en dat leverde drie mogelijke logo’s op

Landschap

Centraal staat telkens de naam van de nieuwe fusiegemee­nte. In het kleurenpal­et komen de verschille­nde landschaps­elementen terug. “De drie logo’s zijn fris, modern en toch ook warm”, aldus Benny Spreeuwers, burgemeest­er van Opglabbeek. Opmerkelij­k: er wordt niet verwezen naar de historisch­e gebouwen of de geschieden­is van de twee gemeenten. Wel ligt de nadruk op het landschap en

Lode CEYSSENS de natuur.

“Het logo van de nieuwe gemeente Oudsbergen is een onderdeel van de ontwikkeli­ng van een volledig nieuwe huisstijl. Die kennis hebben we zelf niet in huis, daarom schakelen we hiervoor een bureau in. Dit project past in een globale aanpak, de totale kost voor onze nieuwe gemeenteli­jke huisstijl is op 8.000 euro berekend”, zegt Michiel Tijskens van de dienst communicat­ie. Het gekozen logo wordt op de gemeentera­ad van 26 juni bekendgema­akt en vanaf 1 januari 2019 toegepast.

voor het nieuwe logo kan tot zondag 25 juni via www.oudsbergen.be

 ?? FOTO BELGA ?? Een nieuwe naam hebben ze al in Oudsbergen, nu kunnen de inwoners nog een week lang stemmen over het nieuwe logo.
FOTO BELGA Een nieuwe naam hebben ze al in Oudsbergen, nu kunnen de inwoners nog een week lang stemmen over het nieuwe logo.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium