Het Belang van Limburg

Vijf woontorens in Londen geëvacueer­d wegens brandgevaa­r

-

In Londen worden met onmiddelli­jke ingang vijf woontorens geëvacueer­d wegens brandgevaa­r. Dat meldde de BBC vrijdagavo­nd. De bewoners worden geëvacueer­d omdat er bezorgdhei­d is over de gevelbekle­ding van de vijf torens. In totaal zijn zowat 800 woningen getroffen. Scotland Yard maakte vrijdag ook bekend dat de brand in de Londense woontoren werd veroorzaak­t door een defecte koelkast. Het officiële onderzoek bevestigt daarmee de geruchten die sinds de brand in de Britse media circuleren. Bij het drama kwamen vorige week minstens 79 mensen om het leven. Omdat de gevelbekle­ding de veiligheid­stest niet doorstond, overweegt de politie een aanklacht wegens onopzettel­ijke doodslag.

Rani De Coninck wil vrijspraak voor bouwovertr­eding

Radioprese­ntatrice Rani De Coninck (foto) en haar partner vragen in beroep de vrijspraak voor een bouwovertr­eding van vijf jaar geleden.

Toen ze hun villa in Destelberg­en wilden verbouwen, deed het koppel een beroep op een interieurv­ormgever, die ook de garage flink uitbreidde – evenwel zonder vergunning. De interieurv­ormgever trok zich naar eigen zeggen terug omdat zijn facturen niet meer werden betaald. De garage zou gebouwd zijn door een van zijn onderaanne­mers, zonder zijn medeweten. De man kreeg in eerste aanleg een boete van 6.000 euro, Rani en haar partner elk 3.000 euro (de helft met uitstel). Zij wijzen naar de vormgever die voor alles zou zorgen. Het parket is akkoord met opschortin­g, ook omdat de garage onmiddelli­jk werd afgebroken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium