Het Belang van Limburg

Gewapende overvaller­s slaan toe bij apotheek Houben

Apothekere­s en man jagen daders weg en raken gewond

- Chris NELIS

Twee gewapende mannen hebben, even voor sluitingst­ijd dinsdagavo­nd, apotheek Houben aan De Richter in Bret overvallen. In de apotheek ontstond er een schermutse­ling tussen de overvaller­s, de apothekere­s en haar man. Beiden raakten daarbij gewond. De overvaller­s dropen af zonder buit. Even voor 18 uur stapten twee mannen met helm op de apotheek binnen. Ze bedreigden de apothekere­s meteen met een vuurwapen en eisten daarbij de inhoud van de kassa. Tot hun verbazing ging de apothekere­s niet in op hun eis en ontstond er een schermutse­ling in de zaak. Haar man, die zich op dat ogenblik in een van de woonvertre­kken bevond, hoorde geroep en schoot meteen ter hulp. De twee slaagden erin één overvaller buiten te werken. De tweede overvaller, die hen met een mes bedreigde, zette het net als zijn compagnon op een lopen. Zonder iets buit te kunnen maken vluchtten de daders weg op een lichtgrijz­e scooter in de richting van As. Inmiddels had ook een medewerker van de apotheek door dat de zaak werd overvallen en daarop vluchtte hij via de achterzijd­e van de woning weg om de politie te verwittige­n. Die was snel ter plaatse maar kon de verdachten niet meer aantreffen. Meerdere ploegen hebben de buurt uitgekamd, zonder resultaat. Het gerechteli­jk labo kwam ter plekke voor een sporenonde­rzoek. De politie van de zone Carma onderzoekt de zaak. De apothekere­s en haar man raakte bij de schermutse­ling lichtgewon­d. Zij werden overgebrac­ht naar campus SintJan van het Ziekenhuis Oost-Limburg, maar mochten na verzorging het ziekenhuis al verlaten. De apothekere­s zelf wenst niet te reageren op het voorval.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? De gewapende overvaller­s moesten zonder buit afdruipen nadat de apothekere­s en haar man hen buiten hadden gewerkt in de zaak aan De Richter.
FOTO CHRIS NELIS De gewapende overvaller­s moesten zonder buit afdruipen nadat de apothekere­s en haar man hen buiten hadden gewerkt in de zaak aan De Richter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium