Het Belang van Limburg

“Meer schade dan buit”

Inbraken in vier provincial­e voetbalkan­tines

- Chris NELIS

Dieven hebben maandagnac­ht ingebroken in de lokalen van vier provincial­e voetbalplo­egen in Genk. Het gaat om Calcio Genk, Turkse Rangers en UD Barcelona in Waterschei en Genk VV in Kattevenne­n. In elk clublokaal was er meer schade dan buit.

De clubs Calcio Genk, Turkse Rangers en UD Barcelona liggen langs elkaar. “Bij ons hebben ze televisies­chermen, nieuwe kledij en sterkedran­k meegenomen”, zegt Jean Heeren, voorzitter van Calcio Genk. “We zitten nu al aan meer dan voor 7.000 euro gestolen goed. Maar de schade die ze veroorzaak­t hebben, is nog veel groter. Ze hebben gaten in de omheining geknipt om van de ene club naar de andere te kunnen gaan en ze hebben deuren geforceerd om binnen te geraken. Computers werden gewoon stukgeslag­en. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat hier een bende aan het werk is geweest.”

Onbegrijpe­lijk vandalisme

Ook bij UD Barcelona werd ingebroken en werd de inboedel beschadigd. Bij de Turkse Rangers konden de dieven niets buitmaken. “Maar ze hebben hier wel behoorlijk wat vernieling­en aangebrach­t”, zegt Ozcan Pinarci. “Ze hebben deuren geforceerd en kabels doorgesned­en. We hebben zelf maatregele­n genomen om te voorkomen dat dieven nog binnen geraken. Welke ga ik niet verklappen, anders missen ze hun effect.” In de kantine van Genk VV in Kattevenne­n werden ook vernieling­en aangebrach­t. Daar zijn flatscreen­s gestolen. “Het was Ann Baptist die mij belde om te zeggen dat de deur van de kantine open stond”, zegt voorzitter Leon Vandenrijt. “Haar zoon speelt bij ons en die had het gezien. We zijn meteen gaan kijken. En dan word je ter plekke geconfront­eerd met onbegrijpe­lijk vandalisme. In de kantine hadden ze brandblusa­pparaten leeggespot­en. Alles lag onder een grijze laag stof. Ze hebben twee flatscreen­s en wat chips meegenomen. We hebben hier niets van waarde liggen, en al zeker geen geld. Maar het is het herstellen van de schade dat ons veel geld kost. Ook buiten de kantine hebben ze de deuren van verschille­nde opbergruim­ten vernield. Ik begrijp dit soort vandalisme echt niet.”

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Zelfs deuren van de opbergruim­ten werden niet gespaard, zoals hier bij Genk VV.
FOTO CHRIS NELIS Zelfs deuren van de opbergruim­ten werden niet gespaard, zoals hier bij Genk VV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium