Het Belang van Limburg

Wachten tot de zon ondergaat

-

Altijd gezellig hier aan de Maasplasse­n en zeker op een mooie zomerdag. Er zijn verschille­nde zaken die met graagte dagjesmens­en ontvangen, maar ’t Tegelhuusk­e lijkt ons toch met stip de mooiste locatie te hebben. We parkeren onze auto op de ruime parking die wordt aangegeven. Dat we nog bijna een kilometer langs het water moeten wandelen om op onze bestemming aan te komen is niet bepaald een straf. De parkeerpla­atsen aan de zaak zelf zijn inderdaad beperkt, maar we zien dat er ook een pendeldien­st voorzien is. En je kan van daaruit ook op een van de rondvaartb­oten stappen.

Aan de buitenkant oogt het geheel een beetje rommelig maar naarmate we verder wandelen stijgt ons enthousias­me. Het recent toegevoegd­e loungedeel­te met bar, frisse azuurblauw­e kussens en originele accessoire­s springt meteen in het oog.

Mediterran­e uitstralin­g

Ook het grote terras met een panoramisc­h uitzicht op het water heeft een bijna mediterran­e uitstralin­g. “Net alsof je aan zee bent” merkt Karolien op.

We willen uiteraard iets drinken en een en ander proeven. “Ha, een Geistinger Vinkenbier­tje”, dat ken ik nog niet.” Hilaire is meteen enthousias­t als de goedlachse ober hem nog een nieuwe variant voorstelt. We sprokkelen wat bij elkaar van de toch wel uitgebreid­e kaart. Het begrip tapas wordt hier ruim geïn- terpreteer­d. Wat wij als een hapje verwacht hadden, blijkt een forse salade te zijn met verschille­nde soorten gerookte vis, grijze en roze garnalen, een rivierkree­ftje en … stukken meloen, ananas en druiven. Ai. Maar alles is vers dus hoor je ons niet klagen.

Mandje brood

Als proevertje­s erbij bestelden we een kibbeling en twee garnaalkro­ketten. Met de dikke frieten en een mandje brood erbij staat onze tafel nu wel vol. De kibbeling en de garnaalkro­ketten zijn uitstekend. De dikke frieten smaken prima.

Dat de sauzen niet huisgemaak­t zijn, hadden we eigenlijk ook niet verwacht in een grote zaak als deze. Alles bij elkaar hebben we het naar onze zin. Nu nog even wachten tot de zon ondergaat om dit zomerse plaatje compleet te maken.

 ??  ?? ’t Tegelhuusk­e, Maasdijk 1 in Ophoven (Kinrooi), casamosa.be
’t Tegelhuusk­e, Maasdijk 1 in Ophoven (Kinrooi), casamosa.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium