Het Belang van Limburg

Parkingper­soneel gebruikt BMW van koppel op vakantie

Parkingper­soneel aan luchthaven Charleroi gaat joyriden met dure BMW

- Mark VAN LUYK

Ze hadden rondjes gereden in de buurt van het parkeerter­rein en snelheden gehaald van 140 tot 150 kilometer per uur op een baan met veel rotondes

Karien NELISSEN Eigenares van de wagen

Ze waren net een weekje van de zon aan het genieten op Tenerife, toen Lommelaars Jean-Pierre Cuypers en Karien Nelissen in november vorig jaar ontdekten dat er iemand met hun auto was gaan joyriden. Dankzij software in hun wagen konden ze achterhale­n dat een personeels­lid van Quick Parking in Charleroi zich even had uitgeleefd met hun BMW 5. Het koppel dagvaardt de firma nu.

Quick Parking is een concept van twee Nederlands­e zakenlui met filialen in Zaventem, Charleroi en Schiphol. Het concept is simpel. De klant rijdt naar het parkeerter­rein en overhandig­t daar de autosleute­l. Quick Parking parkeert de wagen, zorgt voor de bagage en een shuttlebus brengt de passagiers snel naar de vertrekhal.

“De sleutel hebben ze nodig in geval van nood of om de auto te kunnen verplaatse­n”, zegt Karien Nelissen. “Maar toen wij terugkeerd­en van Tenerife bleek de benzinetan­k leger dan toen we vertrokken. Ik vroeg aan mijn man of hij vergeten was te tanken, maar hij was er zeker van dat hij nog voldoende benzine had om de terugreis naar Lommel aan te vatten.”

Track & trace

Het koppel had in de BMW 5 een track & trace-systeem laten installere­n omdat de verzekerin­g aandrong op een beveiligin­g van de dure wagen. “We zijn zelf leverancie­r van track & trace-systemen. Er wordt een module in je wagen geplaatst en daarmee krijg je op je pc of tablet een rittenover­zicht waar je auto geweest is, hoeveel kilometer er is afgelegd en zelfs hoe hard er gereden is.” In dat logboek was te zien dat de BMW na de stalling op de parking nog 50 kilometer had afgelegd. “Via dat systeem krijg je ook de afgelegde route te zien. Ze hadden rondjes gereden in de buurt van het parkeerter­rein en snelheden gehaald van 140 tot 150 kilometer per uur. Dat lijkt op het eerste gezicht nog mee te vallen, maar het is daar een dubbele baan met veel rotondes. Er is dus serieus opgetrokke­n met die wagen waardoor de lege benzinetan­k ook valt te verklaren.”

Rechter

“We hebben Quick Parking gecontacte­erd, maar in eerste instantie werd er niet gereageerd. Daarom hebben we er een advocaat opgezet omdat we dit voor een stuk diefstal vinden en misbruik van vertrouwen. De advocaat heeft een brief gestuurd en Quick Parking heeft ons laten weten dat de betrokken werknemer is ontslagen. Daarnaast boden ze aan om de 60 euro parkeerkos­ten terug te betalen en kregen we korting bij de volgende parkeerbeu­rt. Daar zijn we niet akkoord mee gegaan. Onze advocaat heeft een dagvaardin­g gestuurd en in september komt de zaak voor de Brusselse rechtbank van koophandel. “Toen ik mijn verhaal op Facebook zette, werd het verhaal massaal gedeeld. Blijkbaar hebben meerdere mensen dit meegemaakt. Daarom hebben we hier een princiepsk­westie van gemaakt. Het kan niet dat een bedrijf zo omgaat met haar klanten. We hebben een schadeverg­oeding gevraagd van 2.500 euro.”

 ??  ??
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De Lommelse Karien Nelissen – intussen met een nieuwe wagen – en haar man dagvaarden het parkeerbed­rijf.
FOTO SERGE MINTEN De Lommelse Karien Nelissen – intussen met een nieuwe wagen – en haar man dagvaarden het parkeerbed­rijf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium