Het Belang van Limburg

Vliegtuigp­assagiers naar Brussel mogelijk radioactie­f bestraald

-

Mogelijk hebben passagiers een lage dosis radioactie­ve bestraling opgelopen op de vluchten Caïro-Zürich en ZürichBrus­sel. Een radioactie­ve bron was onvoldoend­e beschermd aan boord gebracht. De feiten dateren van 13 juli. Bij aankomst in Brussel merkte een bemannings­lid op zijn meter een hoog stralingsn­iveau op. De straling bleek afkomstig van pakje dat was bestemd voor NTP Radioisoto­pes in het Waalse Fleurus. Het pakje, met een nucleaire inhoud van een vingerkoot­je groot, was teruggestu­urd door een Egyptische klant.

Meteen werd het FANC (Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle) opgeroepen, die contact zal opnemen met de afzender. Het FANC wijst er wel op dat als er passagiers bestraald zijn, dat niet met een levensbedr­eigende dosis is.

Twee doden na schietpart­ij in Duitse discotheek

Bij een schietpart­ij in een discotheek in het Duitse Konstanz zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee doden gevallen, onder wie de schutter. De 34-jarige man was de schoonzoon van de uitbater van de discotheek. Hij had eerst de portier gedood en vervolgens met zijn vuurwapen drie andere mensen zwaar verwond. Vervolgens bracht hij buiten zware verwonding­en toe aan een politieage­nt, waarna de ordedienst­en hem doodschote­n. De overheid sluit terroristi­sche motieven uit. Blijkbaar wou de dader wraak nemen na een ruzie, en was hij teruggekee­rd met een Amerikaans aanvalsgew­eer, type M16. Waar hij dat vandaan had gehaald, is nog niet duidelijk.

Nederlande­r in ziekenhuis geslagen na opmerking over plassende hond

Een 49-jarige inwoner van Putte in het zuidoosten van Nederland is zaterdagav­ond zwaar mishandeld door de baasjes van een hond, die het dier eerder die dag tegen de auto van het slachtoffe­r hadden laten plassen. Toen de eigenaar van de wagen een opmerking maakte, ontstond een woordenwis­seling waarbij de man de echtgenote van het hondenbaas­je zou hebben vastgepakt. De politie wist de ruzie te sussen. Kennelijk zat het de hondenbezi­tter niet lekker. Hij ging, samen met zijn zoon, verhaal halen bij de auto-eigenaar. Ze sloegen en schopten hem tot bloedens toe, zelfs met tuinmeubil­air. De man moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium