Het Belang van Limburg

“Geld kwijt door ruziemaker­s”

-

ALKEN - De studenten Journalist­iek van de PXL Hogeschool woonden in mei het Filmfestiv­al van Cannes bij. De reis kreeg voor de Alkense Jasmien Kuijpers en een collegastu­dente een tergende plot. Jasmien Kuijpers en haar collegastu­denten journalist­iek vlogen na hun bezoek aan het filmfestiv­al terug naar België met easy Jet. De heenvlucht, ook met easy Jet, was probleemlo­os verlopen. “Wij namen allemaal dezelfde valies bij als handbagage, op heen- en terugvluch­t. Sommigen hadden daarnaast ook een handtas of rugzak bij. Dit werd in Brussel toegelaten. In Nice kon dat allemaal ineens niet meer. Het was ofwel handtassen en rugzakken in de valies, of 60 euro bijbetalen en de valies in de laadruimte laten steken.” “Bovendien bleken mijn koffer en die van een studiegeno­te ietsje te dik, waardoor we sowieso 60 euro moest bijbetalen, omdat ze niet mee mochten als handbagage. Onze tickets werd van ons afgenomen en er werd ons gezegd onmiddelli­jk te betalen.” “Ondertusse­n begon een koppel uit Brussel tekeer te gaan, toen het hoorde dat de vrouw haar handtas in de valies moest steken. Die discussie werd steeds feller. De twee begonnen foto’s te maken van het personeel van easy Jet, de security werd erbij gehaald. In al dat tumult gaf één van de personeels­leden de order om de deuren van het vliegtuig te sluiten.” “Daar stonden ik en mijn klasgenote, met ons geld nog in onze handen. Het personeel van easy Jet zei ons simpelweg dat het te laat was. Het vliegtuig vertrok zonder ons.”

“We zijn pas thuisgeraa­kt met een vlucht naar Parijs, waarop onze bagage mee mocht tegen 5 euro. Ik begreep er niets van. Anyway, om 2u ’s nachts zijn we, met een taxi vanuit Parijs, in Alken aangekomen. Die taxi was overigens goedkoper dan de trein.”

“Ik heb binnen de week na dit avontuur klacht ingediend. Dit heeft ons 190 euro gekost, terwijl we voor onze oorspronke­lijke tickets maar 50 euro hadden betaald.”

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Als twee honden vechten om een been, wordt de derde gestraft. Slachtoffe­r in dit verhaal is Jasmien Kuijpers.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Als twee honden vechten om een been, wordt de derde gestraft. Slachtoffe­r in dit verhaal is Jasmien Kuijpers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium