Het Belang van Limburg

“Afgekeken van mijn jeugdheld Laudrup”

Knappe assist voor invaller Joakim Maehle

- Sven CLAES

Opgestaan uit de dood. Het elftal van Albert Stuivenber­g onderging één uur lang het gebeuren, maar de invallers Schrijvers, Maehle en Naranjo sleepten uiteindeli­jk nog één punt uit de brand. “Toch is dit een domper”, aldus Siebe Schrijvers. Albert Stuivenber­g hield tegen Waasland-Beveren vast aan de basiself van tegen Everton, maar het waren de invallers Schrijvers, Maehle en Naranjo die de match deden kantelen. Toch zat Schrijvers met gemengde gevoelens. “Ik was blij dat ik op dat moment het winnende doelpunt kon maken. Het bewijst alleen maar dat KRC Genk over een sterke bank beschikt. We waren opgestaan uit de doden, want we waren nergens in de eerste helft. Maar toen gaven we het alsnog uit handen, een domper.”

“Uit respect voor mijn ex-club vierde ik mijn doelpunt niet te uitbundig. De fans daar hebben me altijd op handen gedragen. Al had ik mijn ex-ploegmaats toch liever met lege handen naar huis gestuurd (lacht).”

Maehle: (pre)assist

Ook invaller Joakim Maehle drukte bij zijn debuut in de Jupiler League zijn stempel op de wedstrijd met een assist en preassist. “Het eerste uur was totaal niet aanvaardba­ar. We mogen daarvoor absoluut geen excuses inroepen. Ja, ik was ontgoochel­d dat ik niet aan de wedstrijd begon, ik was klaar. Ik heb mijn offensieve waarde bewezen. Dat stiftballe­tje naar Samatta heb ik trouwens afgekeken van mijn jeugdheld Michael Laudrup. Maar natuurlijk kan ik niet tevreden zijn met het derde tegendoelp­unt. Ik stond gewoon niet goed in die fase.”

José Naranjo dan. Hij stond amper twee minuten op het terrein toen zijn naam al door de boxen knalde. “Ik kreeg ruimte en ik wist direct wat ik wilde doen. De bal vloog mooi binnen. Het was fijn om mijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. We bogen die dubbele achterstan­d om in een voorsprong, het moeilijkst­e leek voorbij. Maar dan nog gaven we de zege uit handen. Nu goed, één punt is beter dan geen.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Maehle viel sterk in. “Maar ik was liever gestart.”
FOTO JEFFREY GAENS Maehle viel sterk in. “Maar ik was liever gestart.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium