Het Belang van Limburg

Leye is al vergeten

Nieuw en zwierig Essevee neemt meteen twijfels weg

- Jochen COOREVITS

Le nouveau Essevee est arrivé.

Er is veel power verdwenen met Meïté, Lepoint, Leye en Lerager, maar dat wordt gecompense­erd door creativite­it en bij momenten frivool combinatie­voetbal. 0-5 werd het in Eupen. Leye wordt na één match al niet meer gemist. Francky Dury straalde nadat hij de eerste driepunter op zak had. De coach van Zulte Waregem is er alweer in geslaagd om van veel nieuwe jongens een geheel te smeden. Dury en algemeen manager Eddy Cordier kozen voor een andere manier: verjonging en bovenal meer voetballen­d vermogen. Het was opvallend hoe het gevaar van alle kanten kwam. Dat is ergens logisch met een aanvallend compartime­nt dat bestaat uit Coopman, De Pauw, Kaya, Olayinka en Saponjic. Die eerste vier uit voorgaand lijstje bezitten heel wat creativite­it. Saponjic is een echte killer in de zestien en scoorde zaterdagav­ond in de Oostkanton­s twee keer. De grootste uitblinker was Peter Olayinka. De Nigeriaans­e dribbelkon­t was betrokken bij vier goals. Wat zal AA Gent zich beklagen dat ze hem een seizoen uitleenden aan Zulte Waregem. “Ik kan mezelf hier tonen”, aldus de Nigeriaan. “Dat het er gemakkelij­k uitzag? Zo makkelijk gaat dat allemaal niet, hoor. Ik scoorde niet, maar dat is niet van belang. Zolang de ploeg wint, ben ik gelukkig. Dit is nog maar het begin. Hopelijk doen we zo verder.”

Dury beschikt met Saponjic over een ander type spits dan Leye. De Senegalees woog op een verdedigin­g, de Serviër doet dat minder. “Het was goed voor zijn vertrouwen dat hij meteen kon scoren. Ivan is een echte doelpunten­maker, dat had ik meteen gezien”, aldus Dury.

Van Crombrugge baalt

Hendrik Van Crombrugge was zichtbaar ontgoochel­d en gefrustree­rd na de 0-5 tegen Zulte Waregem. Hoe zou je zelf zijn als je vorig seizoen in 35 matchen 70 goals om de oren kreeg en bij de competitie­start alweer vijf keer het leer uit je net moet gaan vissen. “Of ik op deze manier honderd goals zal binnen krijgen? Toch zeker weer een stuk of tachtig zoals vorig seizoen. Dit moet een wake-up call zijn voor de groep. Als we niet leren uit onze fouten zijn we helemaal slecht bezig.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium