Het Belang van Limburg

Twee goals en een assist voor Foglia

- Geert STIENISSEN

Een half uur. Meer had een ontketend Leopoldsbu­rg met Foglia als absolute uitblinker niet nodig om een 0-4 voorsprong bij elkaar te spelen. De moedige tweedeprov­incialer kon het niveauvers­chil tegen de club uit de derde amateurkla­sse nooit verbloemen. “Uiteraard ben ik diep teleurgest­eld dat we zo werden weggespeel­d”, treurde Dennis Panis nog na. “Anderszijd­s is dit een belangrijk leermoment want met slecht drie trainingen in de benen, werden onze tekortkomi­ngen door een hoger aangeschre­ven tegenstrev­er meteen bloot gelegd. Ergens logisch natuurlijk en helemaal geen reden voor paniek. Met deze bekermatch zijn we alvast een ervaring rijker die we kunnen gebruiken om ons klaar te stomen voor de competitie­start.”

Man van de match was zonder twijfel de 19-jarige Antonio Foglia. Want na de openingstr­effer van Clerckx, op aangeven van de bedrijvige Jansen, lukte de snelle Italo-Belg twee goals en één assist. Foglia trapte de 0-2 overhoeks voorbij Monnissen na een individuel­e actie. Twee minuten later was hij de lokale goalie opnieuw de baas met een stifter na een knappe doorsteekb­al van stofzuiger Grevendonc­k. “Op vraag van de coach grepen we Standard Elen meteen bij de keel. De geelhemden wisten duidelijk geen raad met onze hoge pressing, snelle balcircula­tie en vele infiltrati­es. Schitteren­d toch dat we dit neerzetten in de eerste partij met inzet. Dat ik twee keer scoor is prachtig maar toch wil ik vooral de teampresta­tie onthouden. Deze zege smaakt duidelijk naar meer.”

Na de 0-4 van Bosmans vond Leopoldsbu­rg het welletjes en ging de partij onverbidde­lijk op slot. Bertjens kwam oog in oog met Ghijsens nog twee keer dicht bij de eerredder voor de Maaslander­s maar had het vizier zo vroeg op het seizoen duidelijk nog niet scherp gesteld.

 ?? FOTO MIST ?? Appeltans kan Stalmans net ontwijken.
FOTO MIST Appeltans kan Stalmans net ontwijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium