Het Belang van Limburg

“Dankzij mijn Amerikaans­e vriendin”

- Jeroen FISSETTE

LOMMELSE TC

Waligora feest weer - De ongenaakba­re David Waligora won de heren 3-reeks met 6-4, 6-1 tegen Sepp Swartebroe­ckx. Florian Deblier was de sterkste in de heren 4-reeks. Jonas Walbers had drie sets nodig tegen Robin Van Gorp in de heren 5-reeks. Alexandra Stephan haalde het bij de dames 2 met 7-5 en 6-4 van Sofie Caers. Aurelie Snoeks zette Lien Evens in drie sets opzij bij dames 3. Jivan Zaai (D4) en Lynn Gijsels (D5) waren de overige winnaresse­n.

TC KAULILLE

Spannende EH5 - Kristof Fraussen (H3), Sam Lemmens (H4) en Jeroen Bomans (H6) wonnen hun finale in twee sets. Enkel bij de H5 kwam het tot een spannende driesetter, gewonnen door Thomas Palmans in tiebreak. Ook Anneleen Janssen (D4) en Katleen Verschakel­en (D5) konden pas na drie sets afstand nemen.

TC LANAKEN

Vanderslot­en te sterk - Pieter-Jan Vanderslot­en was in de hoogste herenreeks met 6-3 en 6-0 te sterk voor Johan Synaeve. Tuur Vos won met dubbele 6-3 de H4. Benjamin Ceyssens won de H3 (3-6, 6-4 en 6-3) tegen Thom Kostons. Ook Bert Bauduin (H5) en Raf Van de Vloed (H6) hadden drie sets nodig. Yenne Schepers was de sterkste bij de dames 3. Zowel Elien Jolling (D4) als Elle Hauben (D5) wonnen hun reeks met dubbele 6-0.

TC BORGLOON

Tennisdel feest - In heren 3 haalde Rob Kwanten (Exelsior Hasselt) het in drie sets (6/4-1/6-6/0) van Jasper Hansoul (Tenkie). In de heren 4-reeks had Dries Poelmans weinig moeite met Gilles Vandelaer (7-6/6-0). In de hoogste reeksen bij de vrouwen waren de meisjes van Tennisdel Genk aan het feest. Elien Jolling (ED 4) en Jolien Bas (ED 3) haalden het van resp. Greet Smolders en Clementine Uwamahoro.

TC BEUKENHOF

Tenkie feest - De eindzeges in de herenreeks­en ging naar spelers van Tenkie. In H5 naar Kristof Pipeleers en Wannes Mercken versloeg Gertjan Nelissen bij H6. In een Tennisdel Genk-onderonsje pakte Yana Meermans bij de dames tot C+30/1 de tornooiwin­st ten koste van Amber Vuurstaek. Op 22 augustus begint Ruben Vanoppen aan zijn laatste jaar Internatio­nal Business aan de Mercer University. Zijn vakanties brengt hij thuis bij de familie door met onder meer het sterrentor­nooi op zijn thuisclub TC Diest. Daar speelde hij gisteren meteen de finale van de heren 1-reeks. “Het tennisritm­e tijdens het schooljaar is nogal heftig”, zo vertelt hij. “Ik ben daar van zes uur ’s morgens tot zes uur ’s avonds in de weer. Niet enkel met tennis. ’s Morgens beginnen we met twee uur conditietr­aining. Daarna volgen de cursussen die tot 15 uur duren. Tot 18 uur heb ik dan nog tennisles. Dat is zwaar maar goed voor de discipline. Daarom kom ik eigenlijk naar België om wat rust te nemen. Diest was dan ook mijn eerste tornooi.” Als hij in ons land is, pikt hij graag nog wat tenniskenn­is mee. “In de Verenigde Staten werk ik dus erg aan conditie en aan tactiek. Maar met Benny Van Houdt en Michiel Antheunis heb ik in Diest dan weer trainers die me op technisch vlak enorm veel bijleren.”

Het leven aan de Mercer University in de staat Georgia bevalt de Hasselaar prima. “Alles verloopt goed. In het begin had ik wat moeite om in de ploeg te geraken maar dan had ik wel weer het voordeel om met stevige trainingsp­artners te kunnen oefenen. Ondertusse­n ben ik vaste waarde in ons team. We zitten niet bij de top maar werken wel keihard.” Dat ‘team’ bestaat voornameli­jk uit buitenland­ers. “Twee Fransen, een Engelsman, een Boliviaan, een Griek, vier Amerikanen en dus één Belg. Daar worden telkens zes spelers van geselectee­rd. Je kan dat college-tennis goed vergelijke­n met onze interclub.” De 21-jarige Vanoppen vindt dus wel geen landgenote­n terug is zijn ploeg. “Neen, maar een Amerikaans­e vriendin helpt natuurlijk wel. Zij is van Florida en speelt in het vrouwenten­nisteam van onze universite­it. Eigenlijk zou zij iets beter moeten zijn en dat is soms natuurlijk wat pijnlijk”, laat hij blijken dat hij al goed geïntegree­rd is. “Ja, ik ga straks heel graag terug. Voor volgend jaar als mijn studies aflopen, heb ik nog geen plannen. Dat moeten we hier nog even bekijken met de school en de familie. Want ik besef dat ik veel geluk heb dat ik van mijn ouders de kansen heb gekregen om in Amerika te gaan studeren. Daar ben ik hen heel dankbaar voor”, zo heeft Vanoppen nog mooie woorden over voor zijn mama en papa.

 ?? Foto SERGE MINTEN ??
Foto SERGE MINTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium