Het Belang van Limburg

Te verre ereplaatse­n voor de Limburgers

-

Geen Limburgse opvolger voor Milan Fretin op het BK in Lac de l’Eau d’Heure. Bij de eerstejaar­s was de titel voor West-Vlaming Lars Van Ryckeghem. Bij de tweedejaar­s fietst Toon Stippelman­s in de tricolore trui rond. Voor Antwerpena­ar Stippelman­s was het al zijn vijfde seizoensze­ge, waaronder twee op Limburgse bodem, in Zutendaal en Gingelom. Ondanks het loodzware parcours bleef de wedstrijd lang gesloten. Pas heel op het einde spatte het volledig uit mekaar en kon de sterke Stippelman­s met kleine voorsprong winnen.

Voor eerstejaar­s Lars Van Ryckeghem was zijn vijfde seizoensze­ge meteen ook zijn tweede nationale titel, want eerder dit jaar behaalde hij ook al de nationale titel in het tijdrijden. Twee weken geleden won hij ook nog de GP Igor Decraene, een individuel­e testtijdri­t. Omdat hij een beetje als tijdritspe­cialist werd bestempeld, behoorde Lars niet meteen tot het kransje topfavorie­ten. Maar het lastige parcours bleek zijn ding. Toen in de slotfase zich de meesten op een massaspurt focusten, zette hij alles op alles en op de lastige klim richting aankomst hield hij stand.

Quinten Vandermeer

En de Limburgers? Die moesten vrede nemen met verre ereplaatse­n. Bij de tweedejaar­s kon Quinten Vandermeer met een 20ste plaats nog min of meer de meubelen redden. Bij de eerstejaar­s was de beste Limburgse prestatie voor Juul Maes. Hij werd pas 43ste, Tymon Lijnen 44ste en Gert-Jan Wolfs 46ste.

 ?? Foto FV ?? Quinten Vandermeer, de beste Limburger op het BK.
Foto FV Quinten Vandermeer, de beste Limburger op het BK.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium