Het Belang van Limburg

Wietplanta­ge ontdekt na brand in tegelhande­l

- Koen LUTS/Nancy VANDEBROEK

Na het blussen van een brand in de achterbouw van een firma van vloerwerke­n op de Hulsterweg in Tessenderl­o zijn zondag in de vroege ochtend restanten van een cannabispl­antage ontdekt. De ruimte werd gehuurd door een Nederlande­r. Hij wordt opgespoord. Rond 5.45 uur zag een politiepat­rouille van de zone BeringenHa­m-Tessenderl­o een rookpluim opstijgen vanop de industriez­one. De brandweer werd opgeroepen. Bij aankomst van het korps sloegen de vlammen al uit het gebouw. Vermoedeli­jk was het vuur ontstaan door kortsluiti­ng in de achterbouw. Liefst dertig brandweerm­annen van Tessenderl­o, Heusden-Zolder en Beringen gingen de vlammen te lijf.

Officier Geert Wouters van de brandweer: “De bekleding, de isolatie en de complexe structuur van het gebouw bemoeilijk­ten het blussen. Na het blussen werd een cannabispl­antage ontdekt en daarom kwamen ook het gerechteli­jk labo en een branddesku­ndige ter plaatse voor een sporenonde­rzoek. Er is een bijkomend onderzoek lopende. Op de uitgebrand­e achterbouw lagen asbest golfplaten en daarom hebben we alles goed natgehoude­n. Er werd een gespeciali­seerde firma uit het Antwerpse opgetromme­ld en we gaan bekijken hoe ver het asbest zich heeft verspreid. Toch lijkt het dat dit zich zal beperken tot het perceel van de zaak.” Ook Infrax kwam ter plaatse om herstellin­gen uit te voeren aan het elektricit­eitsnet.

Spullen stockeren

De eigenaar van de tegelhande­l die in het aangrenzen­de gebouw woont, was erg onder de indruk van de gebeurteni­ssen: “Ik wilde het gebouw binnenkort helemaal renoveren. Alleen de benedenver­dieping wordt behouden, de rest wordt gesloopt. De plannen werden goedgekeur­d en het is nog wachten op een lening van de bank. Anderhalve maand geleden heb ik de achterbouw voor een jaar verhuurd aan een Nederlande­r. Daarna zouden de verbouwing­swerken starten. De Nederlande­r wilde er naar eigen zeggen spullen stockeren, maar vreemd genoeg mocht ik binnen nooit een kijkje nemen. Ik vind dit spijtig, want ik heb een goede naam en werk voor firma’s zoals Aldi en Lidl”, aldus de zaakvoerde­r van de tegelhande­l.

Het verdere onderzoek wordt gevoerd door de lokale politiezon­e.

 ?? FOTO KOEN LUTS ?? De achterbouw werd gehuurd door een Nederlande­r.
FOTO KOEN LUTS De achterbouw werd gehuurd door een Nederlande­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium