Het Belang van Limburg

Meteen stunt op Stayen

Kanaries denderen dolenthous­iast voorbij matige Buffalo’s

- Gunter SCHOOFS

Hoezo STVV is niet klaar? Hoezo Tintin Marquez heeft geen ploeg? Een enthousias­t STVV knokte zich gisteren voorbij een matig AA Gent op de openingssp­eeldag. Na de inbreng van Asamoah raakten de Buffalo’s de pedalen kwijt. Tintin Marquez genoot van het perfecte debuut. Ceballos maakte met twee goals het Spaans feestje compleet op Stayen. Eviva España gierde door de luidspreke­rs aan de Tiensestee­nweg.

Coach Marquez zorgde voor nieuwsgier­igheid wat betreft zijn eerste basisopste­lling in de competitie. Toch werden het elf verwachte namen, met spitsen Vetokele en Gueye voorin. Boli startte op de bank. Vanhaezebr­ouck liet met het oog op de Europese match van donderdag in Innsbruck tegen Altach - Verstraete, Sylla en Dejaegere aan de kant.

Vurigheid

De Buffalo’s viseerden meteen de flankverde­digers van STVV. Dussaut had het allesbehal­ve onder de markt met de kwieke Simon. Toen de Franse rechtsacht­er ook nog eens met risicovoll­e laterale passes uitpakte, schoot Tintin Marquez voor het eerst in een Spaanse collère op Stayen. De Haspengouw­se fans konden de vurigheid appreciere­n bij de opvolger van Ivan Leko en hadden meteen in de mot dat er niet te sollen valt met Tintin. Probleem was wel dat STVV meteen het balbezit volledig aan Gent moest laten, terwijl Marquez net dat concept nastreeft: zélf de wet dicteren vanuit balbezit. Maar niemand van de Kanaries was op dat moment bij machte om het leer op te eisen rond de middencirk­el. Alleen met een snelle tegenprik - volgens het ‘oude’ principe van Leko - leverde een kansje op, reus Gueye probeerde met een gekraakt schot. STVV werd koud gepakt toen Coulibaly Andrijasev­ic vanop de eigen helft diep stuurde, de Gentse aanwinst glipte door de buitenspel­val en trapte de 0-1 binnen.

Aalvlug

STVV van de kaart? Bijlange niet. Het zorgde volop voor animo na de kampwissel. Marquez bracht snel de aalvlugge Asamoah in plaats van Botaka. Met hem en de steun van de twaalfde man ging STVV op zoek naar gaatjes in de bezoekende defensie. De Sart pikte het leer goed op op de rechterfla­nk en schilderde magistraal op de knikker van een vlijmscher­pe Vetokele: 1-1. Vooral een enthousias­t publiek werd winnaar van een avondje Stayen. Ceballos infiltreer­de in de zestien en werkte een assist van Asamoah feilloos af. Het feest was echter van korte duur, want op een staalharde vrije trap van Milicevic werkte Boli het leer zelf tegen de netten, waardoor de bordjes weer in evenwicht kwamen. De vreugde na de ‘Viva España’ die een paar minuten eerder door de luidspreke­rs schalde, ruimde weer even plaats voor realiteit. Maar het Spaans feestje kwam er toch nog. Ceballos nam meesterlij­k over van Asamoah en knalde Stayen richting feestgedru­is. De stadion-dj herhaalde: Eviva España!

 ??  ??
 ?? Foto JEFFREY GAENS/ISOSPORT ?? Ceballos was de uitblinker bij STVV. De Spanjaard scoorde twee keer en vierde dat uitbundig.
Foto JEFFREY GAENS/ISOSPORT Ceballos was de uitblinker bij STVV. De Spanjaard scoorde twee keer en vierde dat uitbundig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium