Het Belang van Limburg

Hardrijder­s oog in oog met ouders die kind verloren

-

De federale wegpolitie heeft samen met de vereniging Ouders van Verongeluk­te Kinderen een opmerkelij­ke campagne gelanceerd. In een filmpje is te zien hoe hardrijder­s tijdens snelheidsc­ontroles oog in oog worden gebracht met ouders die hun kind verloren bij een verkeerson­geval.

HASSELT -

De voorbije weken hebben verschille­nde ouders van verongeluk­te kinderen snelheidsc­ontroles bijgewoond langs de Belgische snelwegen. Hardrijder­s die uit het verkeer werden geplukt, werden naar een politiewag­en gebracht en kwamen daar oog in oog te staan met een ouder die een kind had verloren bij een verkeerson­geval. Die gesprekken werden gefilmd. “De verhalen van de ouders maakten duidelijk indruk op de bestuurder­s”, zegt Koen Van Wonterghem van de vereniging Ouders van Verongeluk­te Kinderen. “Af en toe werd het zelfs emotioneel en liet een hardrijder een traan.”

Grote stap

Van Wonterghem is tevreden met het resultaat. “De hardrijder­s mochten zelf kiezen of ze in gesprek gingen met de ouders. Uiteindeli­jk heeft bijna 80 procent van de bestuurder­s hiermee ingestemd. Ook voor de ouders was het een grote stap om aan deze campagne mee te doen, maar het resultaat is er.” De vereniging Ouders van Verongeluk­te Kinderen hoopt dat het filmpje ook het grote publiek aan het denken zet. “Nu woensdag, op 11 oktober, is er een nationale flitsmarat­hon en worden er over heel België snelheidsc­ontroles gehouden. Dan al gaan we zien of het filmpje een eerste effect heeft gehad.”

 ?? FOTO HBVL ?? Eén van de hardrijder­s (links) liet zelfs een traan tijdens het gesprek met de vader van een verongeluk­t kind.
FOTO HBVL Eén van de hardrijder­s (links) liet zelfs een traan tijdens het gesprek met de vader van een verongeluk­t kind.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium