Het Belang van Limburg

Niet rekenen, gewoon winnen

- Kristof LIBERLOO

De Rode Duivels sluiten vanavond hun WK-kwalificat­iereeks af met een (gala)wedstrijd tegen Cyprus. Er moet en zal straks gefeest worden in het Koning Boudewijns­tadion. Omdat Jan Vertonghen het recordaant­al caps van Jan Ceulemans zal verbreken. Omdat deze campagne de strafste ooit is die de Rode Duivels neerzetten. En omdat België met een overwinnin­g helemaal zeker in pot 1 belandt tijdens de WK-loting op 1 december in het Kremlin. Niet iedereen is er echter van overtuigd dat de Rode Duivels er goed aan doen om bij die loting reekshoofd te zijn. De reden is simpel als u een blik werpt op de landen die – zoals de FIFA-ranking er nu uitziet – in pot 2 zitten: onder andere Frankrijk, Spanje, Chili en Colombia. Ook Italië, Engeland en Uruguay komen in aanmerking. Toch veel zwaarder dan Polen of Zwitserlan­d, landen die momenteel ook reekshoofd zijn, klinkt het.

Als u het ons vraagt: larie in het kwadraat. Deze getalentee­rde groep Rode Duivels is het zichzelf en zijn fans verplicht om zo hoog mogelijk te eindigen en dus in de bokaal met de beste landen ter wereld terecht te komen. Ook al zouden ze daardoor op een taaie tegenstand­er kunnen botsen. Tijdens het voorbije WK in Brazilië en EK in Frankrijk werd België tijdens de loting telkens op zijn wenken bediend. Kijk wat het opgeleverd heeft. Om te stunten op een groot eindtornoo­i moet je sowieso sterker zijn dan élke tegenstand­er en op de juiste momenten het geluk aan je zijde hebben.

Navraag leerde ons dat ook de KBVB-top daar zo over denkt. Natuurlijk is het geen optie om de wedstrijd tegen Cyprus vanavond te laten schieten, enkel en alleen om bij de loting in pot 2 terecht te komen. Vraag dat van Jan Vertonghen en Jan Ceulemans mag zijn record houden.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium