Het Belang van Limburg

“Behoud blijft prioriteit”

Kanaries willen zo snel mogelijk kaap van dertig punten ronden Beloften naar volgende ronde

- Roger COX

Na enkele dagen van welgekomen rust zijn de Kanaries gisteren gestart met de voorbereid­ing op de volgende match: een trip naar Lokeren. Opdracht: een derde nederlaag op rij vermijden. “We willen zo snel mogelijk de kaap van dertig punten ronden en het behoud veiligstel­len”, blijft coach Jonas De Roeck op zijn hoede. De coach van STVV mocht gisteren twee nieuwe gezichten verwelkome­n op training: Jordan Botaka was terug van een interland met Congo en Alexis de Sart hoefde van Johan Walem niet mee af te reizen naar Cyprus voor de beloftenin­terland van vanavond. Casper De Norre handhaafde zich wel in die selectie.

Blijven voorlopig nog in de lappenmand: Babacar Gueye en Cristian Ceballos. Eerstgenoe­mde mag deze week de looptraini­ng hervatten en wordt, als alles goed verloopt, over een paar weken weer in de groep geïntegree­rd.

Roda JC

De Kanaries gingen na een voorspoedi­ge start niet met een hoerastemm­ing de interlandb­reak in. De nipte nederlagen tegen KV Mechelen en Charleroi maakten een einde aan een sterke reeks. Toch is het goede gevoel bij de coach niet verdwenen. “Tegen de Zebra’s kregen we niet wat we verdienden. We deden alles wat in onze mogelijkhe­den lag. Alleen volstaat dat soms niet in voetbal.” Tegen Lokeren hoopt De Roeck het tij weer te keren. “In de oefenpot tegen Roda JC kwamen we heel scherp voor de dag, ook de jongens die nog weinig speelminut­en hadden verzameld. Dat verhoogt het aantal opties. Een opsteker, nu de tijd van de schorsinge­n en de blessures eraan komt.” Met plaats vijf maakt STVV nog altijd aanspraak op een ticket voor play-off 1.

“Maar laat ons eerst kwaliteit blijven brengen en de kaap van dertig punten zo snel mogelijk ronden”, blijft De Roeck voorzichti­g. “Het behoud blijft de prioriteit. Nadien kunnen we ons doel eventueel bijstellen.”

In de oefenpot tegen Roda kwamen we heel scherp voor de dag, ook de jongens die nog weinig speelminut­en hadden verzameld. Dat verhoogt het aantal opties

Jonas DE ROECK De Truiense beloften hebben zich dankzij een 1-4- zege op bezoek bij Seraing geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. Geen veldtraini­ng - Vandaag is er geen veldtraini­ng. De Kanaries werken een individuee­l programma af.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? STVV tankte tijdens de interlandb­reak vertrouwen met een 2-0-zege in de oefenpot tegen Roda JC.
FOTO JEFFREY GAENS STVV tankte tijdens de interlandb­reak vertrouwen met een 2-0-zege in de oefenpot tegen Roda JC.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium