Het Belang van Limburg

Zebli hervat training met speciale bril

-

Opvallende aanwezige op training was Pierre Zebli. De 20-jarige Ivoriaan liep begin juli een zware oogblessur­e op toen bij een incident glasscherv­en in zijn oog terecht kwamen. Hij kreeg vier maanden platte rust voorgeschr­even, omdat zijn oog geen druk kon verdragen. Sinds vorige week mag Zebli weer fysieke arbeid verrichten. Hij kreeg wel een speciale ‘veiligheid­sbril’ aangemeten en moet in een eerste fase op training nog de fysieke contacten vermijden.

KV KORTRIJK

Kagelmache­r nog niet fit - KV Kortrijk zal centrale verdediger Gary Kagelmache­r nog 1 à 2 weken moeten missen. De Uruguayaan viel begin september uit met een spierscheu­r in de quadriceps en de scheur blijkt nu groter dan verwacht. Anthony Van Loo (meniscus) ondergaat deze week een scan.

ROESELARE

Vanderbies­t assistent Van Wijk - Enkele dagen nadat hij opstapte als trainer van Lierse heeft Fred Vanderbies­t al een nieuwe job. De Vlaams-Brabander, die dinsdag 40 wordt, wordt assistent van de Nederlande­r Dennis van Wijk bij de West-Vlaamse tweedeklas­ser Roeselare. Vier Limburgse dames in selectie - Bondscoach Ives Serneels heeft zijn selectie bekendgema­akt voor de WK-kwalificat­iewedstrij­den thuis tegen Roemenië (vrijdag 20 oktober) en in Portugal (dinsdag 24 oktober). Met Justien Odeurs, Davina Philtjens, Julie Biesmans en Davinia Vanmechele­n zitten vier Limburgse dames in de selectie.

BUITENLAND

Schotse bondscoach wijt uitschakel­ing aan “te kleine gestalte” - De Schotse bondscoach Gordon Strachan weet waarom zijn ploeg het WK niet haalde. “Genetisch gezien lopen we achter. We waren na Spanje het land met de kleinste spelers. Misschien moeten we eens grote Schotse mannen en vrouwen bij elkaar brengen en kijken wat er dan mogelijk is. Want het is een ernstig probleem geworden.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium