Het Belang van Limburg

“In Italië fysiek veel zwaarder”

-

Met een basisplaat­s als rechts- of linksachte­r in vijf van de negen wedstrijde­n (3x Serie A, 2x Europa League) kan Timothy Castagne terugblikk­en op een geslaagde competitie­start. Atalanta draait niet alleen mee in de buik van de Serie A, het maakte ook indruk in Europa met een 3-0-zege tegen Everton en een 1-1-gelijkspel op het veld van Lyon. “In de Europa League spelen we onze thuismatch­en in het stadion van Sassuolo”, zegt Castagne. “Dat ken ik nog van vorig seizoen. Ons stadion heeft te weinig zitplaatse­n, maar in de Serie A is de sfeer er wel fantastisc­h.”

Italiaanse les

De A-kern van Atalanta kreeg drie dagen vrij, het moment voor Castagne om even naar België terug te keren. Hij heeft het uitstekend naar zijn zin in Bergamo, al zorgt het Italiaans nog steeds voor een taalbarriè­re. “Gelukkig krijgen we met alle buitenland­se spelers Italiaanse les”, zegt hij. “Dat begint goed te lukken, tot ze in de kleedkamer op een hoger tempo overschake­len.” Op het veld moest hij vooral op fysiek vlak een achterstan­d overbrugge­n. “De klemtoon op trai-

Timothy CASTAGNE ning ligt zeker in de voorbereid­ing veel meer op loop- en krachtoefe­ningen. Je merkt ook aan de jongere spelers dat ze dat meer gewoon zijn van in de opleiding. Af en toe was het afzien, maar ik ben blij dat ik de stap gezet heb.”

Trossard: looptraini­ng

Castagne babbelde nog even bij met Trossard, die - samen met Rubin Seigers - voor het eerst weer buiten een looptraini­ng kon afwerken. Even later was het de beurt aan Jere Uronen om rondjes te malen, ook hij blijft een individuee­l programma volgen. De licht gezwollen rechterhan­d van doelman Danny Vukovic werd in de vorm van een alternatie­ve training gespaard door Guy Martens. Vukovic herneemt de volgende dagen met een brace en kan in principe spelen tegen Moeskroen. Die wedstrijd komt nog te vroeg voor Nikos Karelis, maar de Griek maakt wel zichtbaar vorderinge­n op training. De ballen vlogen gisteren vlotjes binnen.

Khammas: U21 Marokko

Af en toe was het afzien, maar ik ben blij dat ik de stap op fysiek vlak gezet heb

Omdat het kwartet Vanzeir, Sabak, Zhegrova en Wouters voortijdig mocht afhaken in het vooruitzic­ht van de beloftenma­tch, werden enkele jongeren toegevoegd aan de A-kern. Onder hen de Australiër Zach Duncan (Western Sydney Wanderers), die een weekje mocht proefdraai­en met de Genkse jeugd. Afwezig was overigens Amine Khammas, die in extremis werd opgeroepen voor de U21-interland Italië-Marokko van vandaag.

Oud-speler Tadek Gumula overleden

In Genk is op 91-jarige leeftijd Tadeuz ‘Tadek’ Gumula overleden. Gumula is oud-speler van Thor Waterschei. Eén van de hoogtepunt­en uit zijn carrière was de bekerfinal­e in 1955 tegen Antwerp.

Beloften kloppen Lommel

De Genkse beloften waren in de Beker van België in een Limburgse derby met 1-4 te sterk voor Lommel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium