Het Belang van Limburg

“Heel fijn gevoel”

Açik Diyar is met zijn 16 jaar één van de jongsten

- Jos MISCORIA

Zaterdagav­ond viel een kwartier voor tijd de zestienjar­ige (sinds augustus) Genkse flankaanva­ller Açik Diyar in. “Een heel fijn gevoel. Omdat we enkele minuten eerder pas op 1-0 waren gekomen, was het op dat moment erg spannend. Maar dat maakte de belevenis nog groter”, blikt Diyar terug op zijn debuut.

Ik kreeg om twee uur het bericht dat ik om half vijf op de club moest zijn

Açik DIYAR Açik Diyar, student kantoor aan Regina Mundi in Genk, kreeg maandagmor­gen heel wat positieve reacties op school. “Directeur, leerkracht­en en klasgenote­n wisten dat ik onlangs een contract had gekregen bij Patro. Dat ik nu al zou mogen spelen, hadden ze wellicht niet verwacht”, glimlacht Diyar, die bezig is aan zijn derde seizoen bij Patro. “Op mijn dertiende kwam ik over van Bregel. Na twee jaar bij de jeugd werd ik, door toedoen van onder meer trainer Brepoels, van de U16 meteen overgeheve­ld naar de A-kern”, vertelt Patro’s youngster.

“Ik maakte de hele voorbereid­ing mee en trok ook mee op stage naar Engeland. In de oefenparti­j tegen Hades viel ik een eerste keer in”, vervolgt de 16jarige. “Zaterdagmi­ddag om twee uur kreeg ik een bericht dat ik om half vijf op de club moest zijn voor de match tegen Seraing. De trainers waren blijkbaar tevreden over mijn prestaties bij de beloften (vier goals en twee assists, nvdr.). Ik kreeg deze selectie als beloning en ben hen daar heel dankbaar voor.” “Of ik zenuwachti­g was toen ik mocht invallen”, herhaalt hij de vraag. “Neen, dat viel nog mee, alhoewel de spanning in de wedstrijd toen te snijden was. Na de uitsluitin­g van Ilkan (Cavus, nvdr.) nam ze nog toe. Maar gelukkig brachten we het tot een goed einde.”

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Açik Diyar genoot gisteren nog na van zijn invalbeurt.
FOTO DICK DEMEY Açik Diyar genoot gisteren nog na van zijn invalbeurt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium