Het Belang van Limburg

Kristof Vanbeuren scoort tegen ex-club Melo

-

Een grote wens van Kristof Vanbeuren (foto) ging in vervulling. De spits van eersteprov­incialer Herkol scoorde namelijk tegen Melo, de club waar hij 22 jaar voetbalde.

Vanbeuren kon het vorig seizoen echter niet goed vinden met Melocoach Achten en trok na een zestal matchen de deur aan de Herestraat in Zonhoven achter zich dicht. Winnen en zelf scoren: begrijpeli­jk dat hij zondag genoot. Gesproken hebben Vanbeuren en Achten zondag niet met elkaar. “Ik heb de mensen van Melo goeiedag gezegd. Voor mij is het hoofdstuk Melo afgesloten”, zegt de 28-jarige Helchteren­aar, die de kost verdient in de bouw (pleisterwe­rken, nvdr).

Maar ondanks het feit dat de nipte 2-1-overwinnin­g van Herkol hem deugd deed, oordeelt Vanbeuren vrij objectief over de match. “Ik kon een voorzet van Melis binnenkopp­en, maar dat was ook de enige goede bal die ik geraakt heb. Melo had zeker 85 procent balbezit, maar ze werkten niet af en de eerste kans die wij kregen, was raak. Na hun gelijkmake­r moesten wij achteraan alles proberen dicht te houden. Op ‘t einde hadden wij definitief het verschil kunnen maken, maar we zijn toch blij dat het 2-1 gebleven is. Melo verdiende niet te verliezen.”

“Niemand bij Herkol had verwacht dat wij nu aan de leiding zouden staan. Maar de basis van ons succes is de kameraadsc­hap op en langs het terrein. Wij beseffen ook dat de eerste nederlaag er eens zal komen, maar we gaan toch proberen ze zo lang mogelijk uit te stellen.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Ilhan Kodalci: “Ik zit nu aan 20 goals. Ik wil graag topschutte­r van de reeks worden.”
FOTO JEFFREY GAENS Ilhan Kodalci: “Ik zit nu aan 20 goals. Ik wil graag topschutte­r van de reeks worden.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium