Het Belang van Limburg

Oma Fonkel van Mega Mindy wordt ‘Steracteur Sterarties­t’

Nicky Langley (63) is oudste deelnemer, ‘Familie’-actrice Bab Buelens (23) de jongste

- Tom DE LEUR

BRUSSEL - Nicky Langley (63), Oma Fonkel in ‘Mega Mindy’, doet vanaf 2 november mee aan het Eén-programma ‘Steracteur Sterarties­t’, een wedstrijd waarin acteurs zingen voor het goede doel. Zij is de oudste kandidate, ‘Familie’-actrice Bab Buelens (23) de jongste. En allemaal krijgen de amateurzan­gers het duidelijk Spaans benauwd bij de gedachte een liedje te zingen. Hilde De Baerdemaek­er (39), bekend van

‘Aspe’, ‘Coppers’ en ‘Familie’, zingt voor het Nicolasfon ds, dat premature baby’s en hun ouders ondersteun­t. Hildes eigen tweeling werd tien weken te vroeg geboren. “Zonder de neonatale afdeling van UZ Gasthuisbe­rg waren zij er niet meer geweest.” Koen Van Impe (53), bekend van ‘Aspe’ en ‘Kiekens’, zingt voor opvangtehu­is

House of

Colours. “Er zijn duizend redenen om niet deel te nemen en er is maar één reden voor mij om het wel te doen: zoiets zots heb ik nog nooit gedaan. En dan nog eens voor het goede doel.” Bab Buelens (23), bekend van ‘Familie’, zingt voor Cliniclown­s. “Mijn grootvader, de man van mijn leven, zal zo fier zijn als hij hoort dat ik meedoe. Ik kan niet wachten om het hem te vertellen.”

Giovanni Kemper

(25), bekend van musicals én het lief van Laura

Tesoro, zingt voor Tejo, Therapeute­n voor Jongeren. “Jongeren moeten op alle mogelijke vlakken bij ondersteun­d worden.”

Nicky Langley (63), bekend als Oma Fonkel uit ‘Mega Mindy’. Zij zingt voor Hachiko, dat honden opleidt voor mensen met een beperking of ziekte. “Ik heb zelf dertien jaar een ongeloofli­jke band gehad met mijn hond Jack. Ik geloof dat zij een extra zintuig hebben om mensen aan te voelen.” Tinne Oltmans (24), bekend van de reeks en groep

‘Ghost Rockers’, zingt voor Vagga, Vereniging voor Ambulante Geestelijk­e Gezondheid­szorg Antwerpen. “Ik kom door mijn job vaak in contact met jongeren en ouderen die psychische problemen hebben.” Michiel De Meyer

(23), bekend van ‘Thuis’ en ‘Ghost Rockers’, zingt voor Villa Rozerood, een huis voor ernstig zieke en zorgbehoev­ende kinderen. “Mijn opa zong ook zo graag en zamelde zelf geld in voor het huis. Hij is gestorven aan kanker en ik wil in zijn voetsporen treden.”

David Cantens (36), bekend van ‘Marsman’ en ‘Nieuw

Texas’, zingt voor Tanderuis, dat gezinnen begeleidt rond autisme. “Die begeleidin­g kwam aan bod in de serie ‘Marsman’, waarin ik een jongen met autisme speelde. Ik ben sindsdien peter van dit goede doel.”

Siegfried De Doncker (28), bekend van ‘Helden’ op Ketnet, zingt voor Expertisec­entrum Dementie Vlaanderen. “Mijn oma lijdt eraan en wordt verzorgd in een van de vele zorgcentra.”

Ianthe Tavernier

(29), bekend van

‘De Buurtpolit­ie’, zingt voor Doof Vlaanderen. “Mijn neefje is doof en mijn familie volgt avondonder­wijs in Vlaamse Gebarentaa­l om beter met hem te praten.”

 ?? Foto VRT ?? Nicky Langley zingt in het programma voor het goede doel Hachiko, dat honden opleidt voor mensen met een beperking of ziekte.
Foto VRT Nicky Langley zingt in het programma voor het goede doel Hachiko, dat honden opleidt voor mensen met een beperking of ziekte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium