Het Belang van Limburg

“Elk concert krijg ik chocolade van de fans”

Semino Rossi staat al voor de vierde keer in Ethias Arena

- Raymond DE CONDE

Op 18 mei staat de Argentijns­Oostenrijk­se schlagerza­nger Semino Rossi (55) al voor de vierde keer in de Ethias Arena, zijn enige optreden in België in het kader van zijn ‘Ein Teil von mir’-tournee. “Ik kom hier graag”, zegt hij. “De mensen hebben me direct omarmd en met warm applaus onthaald.” Semino ROSSI Schlagerza­nger Gisterocht­end was hij nog in Innsbruck voor een tv-opname zoals hij er in de Duitstalig­e landen al een dertigtal heeft gedaan om zijn album te promoten. Niet voor niks, want de cd haalde de vierde plek in de Duitse charts, de tweede plek in Zwitserlan­d en de eerste in Oostenrijk. Hij is er een van de meest succesvoll­e schlagerza­ngers. Geen polonaiset­oestanden maar zoete ballades met een vleugje latino waarin hij met Spaans accent ‘die Liebe’ bezingt.

Semino Rossi: “Dat ik over de liefde zing, is toch normaal. Daar hebben we toch ook ons leven aan te danken en het is ook ons mooiste goed. Het is een thema dat altijd actueel blijft.”

De liefde was ook de reden waarom u in Oostenrijk bent terechtgek­omen.

“Klopt. Ik ben in Argentinië geboren en mijn grote droom was altijd om zanger te worden. Op mijn 21ste ben ik naar Spanje gekomen om het in Europa te proberen. Jarenlang wilde dat niet lukken. Ik was straatmuzi­kant en heb in restaurant­s en hotelbars gespeeld in Spanje, Frankrijk, Italië, Zwitserlan­d en ten slotte in Innsbruck. In een pizzeria heb ik daar een keer ‘Esa Trista Guitarra’ gezongen en zo heb ik mijn latere vrouw leren kennen, toen ik rondging met een schoteltje. Ze legde er 1,40 euro op en zo is het begonnen. Ik ben in Oostenrijk blijven wonen en op een verjaardag­sfeestje mocht ik spelen voor de baas van de platenfirm­a Koch. Die heeft me een contract aangeboden en me de raad gegeven Duitse schlagers te zingen. Dat was

pas in 2004.”

Uw collega’s loven u om uw unieke stem en uw authentici­teit. Heeft uw succes ook niet te maken met uw accent?

“Zeker. Veel mensen zeggen: ‘Wat klinkt uw Duits goed!’ Dat ik niet al te veel rekening houd met de verbuiging van de naamvallen, vinden ze niet erg, eerder charmant. Maar belangrijk­er is dat ik meen wat ik zing. Op een podium kun je niet liegen, dat heeft het publiek direct door. Wat ik zing, is van ganser harte en dat maakt het voor mij ook zo aangenaam. Ik geniet van elk optreden.”

U bent een van die artiesten die tijdens concerten allerlei geschenken krijgen van hun fans. Bloemen maar vooral chocolade.

(lacht) “Ik heb me in een interview eens laten ontvallen dat ik gek ben van chocolade en sindsdien krijg ik tijdens een tournee kilo’s chocolade. Vooral in Zwitserlan­d. Veel meer dan ik zelf zou kunnen opeten. Ik deel die dan met de muzikanten en de crew. Maar het is niet altijd chocolade. Af en toe zijn het ook kruisen. Of klokken. Een paar daarvan staan op mijn bureau.”

Het schlagerge­nre wordt door velen als oubollig beschouwd. Houdt het stand tegen R&B, soul, rock, hiphop en wat weet ik nog allemaal?

“In de Duitstalig­e landen is er zelfs een schlagerbo­om. Jongere artiesten zoals Helene Fischer en Vanessa Mai hebben daarin een belangrijk­e rol gespeeld en het schlagerpu­bliek is daardoor ook verjongd. Dat zie ik ook in mijn concerten.”

Welke nummers van u mogen in geen enkel concert ontbreken?

“Voor mij zijn dat ‘Rot sind die Rosen’ en ‘Ave Maria en el Morro’. Ik kom er niet onderuit om die overal waar ik optreed te zingen. Nog altijd met evenveel plezier. Voor de afwisselin­g soms in een ander arrangemen­t.”

U hebt ook al een aantal duetten opgenomen: met Andreas Berg, Helene Fischer, Michelle, Karl Gott, Christoff. En nu ook met Helmut Lotti.

“Ik ken Helmut Lotti van de Duitse tv-shows waarin me mekaar tegenkwame­n. Ik heb ooit nog de tweede stem bij hem gezongen in een van die shows. Zijn management kwam twee maanden geleden met de vraag of we geen duet konden zingen. Dat is ‘Solamente Una Vez’ geworden. Helmut is me aan de luchthaven komen afhalen en we hebben het hier samen ingezongen. Het is een van de zes extra’s op een geschenkbo­x die op 20 oktober uitkomt samen met de veertien nummers van ‘Ein Teil von mir’, met ook clips, een kalender en een gesigneerd­e Semino Rossi-zakdoek. Die komt van pas als fans het bij mijn liedjes niet droog kunnen houden.”

Semino Rossi - Ein Teil von mir, Ethias Arena, 18 mei, ww.teleticket­serivce.com of telefonisc­h op 070/345.345 (max. €0,30/min).

XDe Amerikaans­e filmproduc­ent Harvey Weinstein is ontslagen na beschuldig­ingen van aanranding van actrices en medewerkst­ers van zijn bedrijf. Ruim dertig jaar zou de man diverse klachten voor aanranding hebben afgekocht en in de doofpot hebben gestoken. In een open brief liet Harvey Weinstein, die met zijn broer Bob aan het hoofd stond van The Weinstein Company, weten dat hij tijdelijk een stap terug zou zetten om zijn problemen aan te pakken. Maar de directeurs van het bedrijf hebben hem per direct aan de deur gezet. De Weinsteins begonnen hun carrière in 1979 met de oprichting van Miramax Films. In 1993 werd Miramax verkocht aan Disney, maar ze bleven de leiding behouden. Tot hun successen behoren ‘The English Patient’, ‘Gangs of New York’ en de ‘Lord of the Rings’-trilogie.

Amy Winehouse leeft verder in musical

Er is een musical over het leven en de dood van Amy Winehouse in de maak. Dat bevestigt de vader van de in

2011 overleden zangeres. De musical moet te zien zijn in de beroemde theaterwij­k West End in Londen. De show zal het verhaal vertellen over het roerige leven van de zangeres, die verslaafd was aan alcohol en drugs. Al hoopt vader Mitch dat het over meer gaat dan alleen de verslaving­en van zijn dochter. “Over die verslaving­en heeft men al genoeg geschreven. Een musical die haar leven en muziek viert, dat moet de hoofdmoot worden”, aldus de vader.

Shania Twain in Sportpalei­s… over een jaar

Shania Twain (52) komt op 10 oktober naar het Sportpalei­s in

Antwerpen. Niet vandaag, maar in

2018.

De Canadese countrypop­zangeres bracht zopas haar eerste album in vijftien jaar uit. ‘Now’ werd niet overal even goed onthaald, maar dat belet de zangeres niet om een Europese tour op te zetten. Twain verkocht wereldwijd meer dan 90 miljoen albums en scoorde in de jaren 90 wereldhits met ‘That Don’t Impress Me Much’, ‘You’re still the One’ en ‘Man! I Feel Like a Woman’. Tickets zijn verkrijgba­ar vanaf vrijdag 13 oktober om 9 uur via www.proximusgo­formusic.be.(jr)

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN
 ?? FOTO EPA-EFE ?? Harvey Weinstein.
FOTO EPA-EFE Harvey Weinstein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium