Het Belang van Limburg

Tv-programma zorgt ervoor dat tiener kamer netjes houdt

-

Gisteren gezien hoe Katleen Bellens het VTM-programma ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ inschakeld­e om zoon Jasper duidelijk te maken dat hij eens zijn kamer moet opruimen? Het shockeffec­t werkt tien maanden later nog na. Het verborgenc­ameraprogr­amma deed de tiener Jasper recht in een grote betoging fietsen. Spandoeken met de boodschap “Ik ben uw meid niet” en leuzes als “Doe uw kleren in de mand. Jasper, ik word ambetant” maakten Jasper duidelijk dat zijn moeder de situatie beu was.

Opnames in de kamer van Jasper toonden een klein stort, met onderbroek­en op de grond, een zak chips en een stuk komkommer dat er al enkele dagen lag. De tussenkoms­t van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ heeft z’n effect niet gemist.

“Ik heb me een systeem aangeleerd zodat mijn kamer veel properder is”, zegt Jasper. “Eten doe ik voortaan beneden, en indien het toch meegaat naar boven verdwijnen de restjes meteen in de vuilnisbak. Spullen laat ik niet meer rondslinge­ren op de grond, maar berg ik netjes in de kasten op. Vuile kleren stop ik in de wasmand. Eigenlijk had mijn moeder gelijk. Mijn kamer lijkt veel ruimer, en het voelt ook beter aan.” Mama Katleen is verrast door zoveel ijver. “Ik had nooit gedacht dat het programma zulk shockeffec­t zou teweegbren­gen. Of hoogstens voor enkele dagen. Maar we zijn al tien maanden verder. Onlangs heeft hij zelfs de keukenkast­en bij zijn vader opgeruimd omdat hij vond dat het te rommelig was.”

 ??  ??
 ?? FOTO VTM ?? Mama Katleen organiseer­de met behulp van VTM een betoging om zoon Jasper wat elementair­e netheid bij te brengen.
FOTO VTM Mama Katleen organiseer­de met behulp van VTM een betoging om zoon Jasper wat elementair­e netheid bij te brengen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium