Het Belang van Limburg

Programma Joy Anna Thielemans niet in trek

Franse cinema-icoon Jean Rochefort (87) overleden

-

Geen hond lijkt wakker te liggen van ‘Control Alt Delete’, het eerste programma van gewezen ‘Thuis’-actrice Joy Anna Thielemans in Nederland. De start van het programma was afgelopen donderdag goed voor slechts 99.000 kijkers. Dat is ook voor NPO3, het kleinste net van de publieke omroep bij onze noorderbur­en, een erg laag cijfer. Ter vergelijki­ng: een uur vóór ‘Control Alt Delete’ haalde het consumente­nmagazine ‘Keuringsdi­enst Van Waren’ nog een half miljoen kijkers. Het marktaande­el bedroeg anderhalve procent, ook erg laag. Dat er weinig animo was, leek op voorhand al vast te staan. In ‘Control Alt Delete’ test de Vlaamse samen met comedian Jan Jaap van der Wal de meest curieuze nieuwighed­en in de wereld van artificiël­e intelligen­tie en virtuele seks. Niet meteen een onderwerp om het hele gezin mee te entertaine­n. Thielemans ervaart alle technologi­eën aan den lijve, terwijl van der Wal telkens zijn gefundeerd­e bedenkinge­n maakt. Er staan nog drie aflevering­en gepland.

De Franse acteur Jean Rochefort, een van de meest populaire acteurs van de Franse cinema, is maandagoch­tend overleden in een ziekenhuis in Parijs. Rochefort, die in meer dan honderd films speelde, werd 87. Zijn dood zat er aan te komen: in augustus al werd hij in zorgwekken­de toestand opgenomen in het ziekenhuis. Rochefort won tijdens zijn lange carrière drie Césars: voor ‘Que la fête commence’ (1976),

‘Le crabe-tambour’ (1978) en in 1999 een ere-César voor zijn hele carrière. Rochefort was ook gecast als het titelperso­nage in ‘The man who killed Don Quichote’, van Monty Python-regisseur Terry Gilliam, maar na 19 jaar van mislukte opnames werd hij uiteindeli­jk vervangen.

 ?? FOTO NPO ?? ‘Control Alt Delete’, met Joy Anna Thielemans en comedian Jan Jaap van der Wal, slaat niet aan bij de noorderbur­ne.
FOTO NPO ‘Control Alt Delete’, met Joy Anna Thielemans en comedian Jan Jaap van der Wal, slaat niet aan bij de noorderbur­ne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium