Het Belang van Limburg

Ingvartsen scoort bij Deense beloften

-

Ook gisteren was de opkomst op training bij Genk nog aan de magere kant. Om toch valabele wedstrijdj­es te kunnen spelen, waren een aantal jongeren uit de U19 en U17 opgetromme­ld. Meest positieve noot: Jere Uronen, terug na een knieblessu­re, deed al aardig mee. Wellicht komt Moeskroen nog te vroeg; maar zijn comeback zal niet lang op zich laten wachten. Idem voor Nikos Karelis, die zijn vroegere schuttersk­waliteiten duidelijk niet verloren is. Doelman Danny Vukovic (handletsel) liet de onderlinge partijtjes aan zich voorbijgaa­n. Hij werd individuee­l onder handen genomen door Guy Martens. Wouters, Zhegrova, Vanzeir en Sabak kregen een recuperati­etraining na hun aantreden bij de beloften.

Meest opvallende afwezige op de dinsdagtra­ining: Joseph Aidoo. De Ghanees heeft wat last van de adductoren, CLUB BRUGGE

Ook Clasie out - Na Benoît Poulain moet Club Brugge hoogstwaar­schijnlijk ook Jordy Clasie missen tegen KV Oostende komende zondag. Clasie viel in de aanloop naar de wedstrijd tegen AA Gent, zo’n tweetal weken geleden, uit met een knieblessu­re. Ook gisteren verscheen de Nederlands­e middenveld­er nog steeds niet op training bij Club Brugge. Dat doet vermoeden dat de knieproble­men van Clasie nog niet achter de rug zijn.

BEERSCHOT-WILRIJK

Afrika Cup-winnaar tekent - De club versterkte zich met de Kameroense internatio­nal Jacques Zoua. Die was transfervr­ij. De 26-jarige spits maakte begin dit jaar deel uit van de Kameroense maar zou fit geraken tegen het weekend. Evenmin van de partij: Pierre-Désiré Zebli, die na zijn oogblessur­e elk contact moet vermijden. Trossard en Seigers zetten intussen hun revalidati­e voort onder leiding van kine Jan Theunis. Samatta en Berge zijn volgens plan teruggekee­rd na hun internatio­nale verplichti­ngen. Zij krijgen vandaag, op de Genkse vrije dag, een kleine inhaaltrai­ning.

Rust is er zeker voor Marcus Ingvartsen. Hij won gisteren met de Deense U21 een EK-kwalificat­iewedstrij­d met 0-5 van Finland. De Genkse spits maakte het vijfde doelpunt. Maatje Joakim Maehle zat niet in de selectie.

Ook Amine Khammas kwam gisteren 90 minuten in actie. Een oefenpot met de U21 van Marokko eindigde in Italië op een 4-0 nederlaag. ploeg die de Afrika Cup won onder leiding van Hugo Broos.

VROUWENVOE­TBAL

Awete enkele weken buiten strijd bij Genk Ladies - Henriette Awete staat nog enkele weken aan de kant met een oude voetblessu­re, die ze in de voorbereid­ing al opliep, en waar ze nu opnieuw last van heeft gekregen. De aanvalster zal dus ook komende vrijdag in de thuismatch tegen haar ex-club Anderlecht niet in actie komen (20.00 uur).

BUITENLAND

Agüero traint weer - Sergio Agüero kon gisteren voor het eerst weer trainen bij Manchester City, nadat hij een paar weken geleden in Amsterdam een auto-ongeluk had.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium