Het Belang van Limburg

“Ik doe er echt alles voor”

Rutger Wouters met veertien overwinnin­gen Limburgs zegekoning

- Freddy VAES

Grootste revelatie van het Limburgse wielerseiz­oen is zonder twijfel Rutger Wouters. De 26-jarige leraar uit Koersel kroonde zich met veertien overwinnin­gen tot provinciaa­l zegekoning. “Ik doe er echt alles voor”, reageert Wouters. Rutger Wouters steekt in de Limburgse zegetabel met kop en schouders boven de rest uit. Veertien koersen schreef hij afgelopen seizoen op zijn naam, daarmee deed hij merkelijk beter dan Milan Menten, Jasper Philipsen en Timothy Stevens, die elk zes keer wonnen. In de nationale zegestand moet Wouters enkel Benjamin Verraes - goed voor twintig overwinnin­gen - voor zich dulden. Hoe slaagt iemand, die voltijds werkt, erin om er een volledig jaar te staan?

“Door veel en hard te trainen”, lacht de Beringenaa­r. “Ik heb afgelopen winter een serieuze basis gelegd. Nooit eerder heb ik zoveel kilometers en uren op de fiets gezeten. Dat heeft tijdens het seizoen zijn vruchten afgeworpen. Natuurlijk gaat het niet vanzelf. Er zijn heel wat dagen dat ik meer dan zes uur op de fiets zit. Ik doe er echt alles voor.”

Geen profambiti­es? “Soms denk

Er zijn heel wat dagen dat ik meer dan zes uur op de fiets zit

Rutger WOUTERS ik er wel eens aan”, geeft Wouters toe. “Maar ik ben al 26 en dan zit men niet meer te wachten op jou. Bovendien heb ik een schitteren­de job in het onderwijs, die je niet zomaar prijs geeft. Dat doe je pas, wanneer er echt een serieus bod uit de bus valt. En daarvoor moet je in de echt grote wedstrijde­n de pannen van het dak kunnen fietsen. Dat lukt me niet altijd. Soms moet je content zijn met wat je hebt, rekening houdend met je eigen beperkinge­n. Laat het voorlopig dus maar zoals het is. Ik geniet ervan.”

 ?? Foto FV ?? Rutger Wouters mocht afgelopen seizoen veertien keer juichen.
Foto FV Rutger Wouters mocht afgelopen seizoen veertien keer juichen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium