Het Belang van Limburg

Roel Vanderstuk­ken toont fors litteken na hartoperat­ie

-

Acteur Roel Vanderstuk­ken (40) is na zijn hartoperat­ie weer thuis. Uit de foto van zijn litteken blijkt dat hij een zware ingreep onderging. “De tiret has left the building”. Met die woorden kondigde Roel Vanderstuk­ken gisteren zijn vertrek aan uit het ziekenhuis. Met “de tiret” of ritssluiti­ng doelde hij op het grote litteken op zijn borstkas dat hij via een foto op Instagram met de buitenwere­ld deelde. Vanderstuk­ken bedankte het team van het UZ Gasthuisbe­rg in Leuven. De acteur wil voorlopig niet reageren op de ingreep.

Vorige week raakte bekend dat Roel Vanderstuk­ken met hartproble­men kampte en met suc- ces was geopereerd. De acteur zal zes tot acht weken buiten strijd zijn. Vanderstuk­ken speelt in de soap ‘Familie’ een hoofdrol, maar wordt nu tijdelijk vervangen. De zoektocht naar de nieuwe Benny is in volle gang.

“Zo’n ingreep waarbij de hele borstkas wordt opengeknip­t, komt steeds minder voor. Vaak volstaat minimaal invasieve chirurgie, via endoscopie”, zegt cardioloog Pedro Brugada. “Maar soms moeten moeilijk bereikbare aders aan de achterkant van het hart worden aangepakt. Of is de situatie te ernstig en moeten zodanig veel bypassen worden geplaatst dat de nieuwe technologi­een te omslachtig zijn. Dan wordt ervoor gekozen om het borstbeen alsnog door te knippen.”(tdl,

 ?? FOTO INSTAGRAM ??
FOTO INSTAGRAM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium