Het Belang van Limburg

Buurman bekent moord op 23-jarige studente in Luik

-

Hij stond nog onder elektronis­che toezicht na twee veroordeli­ngen voor verkrachti­ng, maar toch kon Patrick Vanderlind­en (54) maandag opnieuw toeslaan. De buurman van een 23-jarige studente in Luik ontkende eerst dat hij Louise Lavergne wurgde en neerstak op haar kot, tot hij geconfront­eerd werd met de bewijzen. was absoluut niet de gewoonte van Louise Lavergne om haar lessen over te slaan. Bij haar vrienden gingen daarom alle alarmbelle­n af toen ze maandag niet opdaagde op de universite­it van Luik. De 23-jarige Française uit Le Mans zat er in het vierde jaar dierengene­eskunde. De ongerusthe­id bewoog haar vriendje er maandagavo­nd toe om samen met zijn moeder een kijkje te gaan nemen op haar kot. Daar deed hij om 18.30 uur de lugubere ontdekking. Het meisje lag levenloos op de grond, gekleed in een jogging.

Dinsdag wees de autopsie uit dat het meisje gewurgd was en met een mes gestoken in de borst. Nog geen 24 uur later werd haar bovenbuur aangehoude­n op verdenking van doodslag. Het gaat om de 54jarige Patrick Vanderlind­en. De man ontkende de feiten eerst, maar ging over tot bekentenis­sen toen de onderzoeke­rs hem confrontee­rden met harde bewijzen. De politie vond in een vuilniszak een bebloede sok en een brief gekende richt aan de verdachte. De bloedspatt­en in zijn woning deden geen twijfel meer bestaan over zijn schuld.

De man is bovendien geen onbeHet bij justitie. Hij liep al twee veroordeli­ngen op voor verkrachti­ng van minderjari­gen en moest daarvoor een celstraf van negen jaar uitzitten. In 2015 kwam hij vrij, maar hij moest nog vijf jaar onder elektronis­ch toezicht blijven. Toch is er ondanks die voorgeschi­edenis deze keer geen sprake van seksuele agressie, zegt het parket.

Bijna drie jaar geleden stond de man nog compleet naakt voor de deur van Louise, zo vertelt een vriend aan de kranten van Sudpresse. Louise legde toen een verklaring af bij de politie, maar volgens haar vrienden werd de zaak nooit opgevolgd. Enkele dagen later zou de man aangeklopt hebben bij Louise om zich te excuseren. Het zou de enige keer geweest zijn dat ze met elkaar praatten. De ouders van Louise kwamen gisteren naar Luik om het lichaam van hun dochter op te halen.(sp,

 ?? FOTO'S RR. ?? Het meisje werd op haar kot gevonden door haar vriend. Ze was gewurgd en met een mes in de borst gestoken door haar buurman(rechts).
FOTO'S RR. Het meisje werd op haar kot gevonden door haar vriend. Ze was gewurgd en met een mes in de borst gestoken door haar buurman(rechts).
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium