Het Belang van Limburg

Magisch Maastricht mag verder van rechter

-

Volgens de rechter in kortgeding zijn er wel degelijk vraagteken­s te plaatsen bij de toekenning van de aanbestedi­ng van Magisch Maastricht. Maar het is te laat om de vergunning van de Stichting Wintereven­ts nietig te verklaren.

De Nederlands­e kermisonde­rnemer René Duursma had klacht ingediend omdat Wintereven­ts volgens hem wordt geleid door twee stromannen, maar in werkelijkh­eid een initiatief is van de zakenman Maurice Schoenmaec­kers. Die had namelijk een schuldenpu­t achtergela­ten na Winterland Maastricht waarna hij vervolgens Winterland in Hasselt organiseer­de. De rechter zegt dat de zaken in grote lijnen zijn gelopen zoals Duursma beweert, maar hij kan de vergunning niet meer vernietige­n omdat de maximale termijn in de aanbestedi­ngswet zes maanden bedraagt. Duursma heeft ook klacht ingediend bij een Hasseltse rechtbank tegen de beslissing van de Stad Hasselt om de organisati­e van Winterland Hasselt opnieuw in handen te geven van Schoenmaec­kers. Die zaak wordt pas volgend jaar in september gepleit.

MAASTRICHT - Peeters wil dat Zwitserlan­d Viagogo voor rechter sleept BRUSSEL -

Minister van Consumente­nzaken Kris Peeters (CD&V) heeft aan Zwitserlan­d gevraagd om Viagogo te vervolgen en te veroordele­n.

De website maakt het mogelijk om tickets – voor bijvoorbee­ld concerten – tegen een hogere prijs door te verkopen. Bij elke verkoop strijkt Viagogo een commissie op. In België is die praktijk sinds 2013 verboden. Tegen Viagogo zijn in ons land al meer dan 270 meldingen binnengelo­pen. Peeters vraagt nu aan Zwitserlan­d en aan andere buitenland­se collegamin­isters om mee de strijd aan te binden tegen ticketdoor­verkoopsit­es in het algemeen.

Al 21 doden door bosbranden in Californië SAN FRANCISCO -

Door de bosbranden in Californië zijn al zeker 3.500 huizen verwoest. Dat hebben de brandweerd­iensten van de Amerikaans­e deelstaat meegedeeld. Het dodental is intussen opgelopen tot 21. Het dodental liep gisteren verder op nadat er drie bijkomende slachtoffe­rs geteld werden in Mendocino County. Daarnaast werd ook in Yuba nog een overlijden vastgestel­d. Velen zijn nog vermist, waardoor gevreesd wordt dat het dodental nog zal oplopen. De brandweer bestrijdt momenteel 22 grote bosbranden in de regio ten noorden van de stad San Francisco. In totaal is een gebied van zowat 680 vierkante kilometer getroffen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium