Het Belang van Limburg

ILSE PIPELEERS gaat voor burgemeest­erssjerp

- Dirk JACOBS

Peter PRÉVOT Onderneems­ter en voormalig OCMW-raadslid Ilse Pipeleers wordt de lijsttrekk­er van Open Vld voor de komende gemeentera­adsverkiez­ingen. “Ik wil de eerste vrouwelijk­e burgemeest­er van Diepenbeek worden”, zegt Pipeleers. “Niks meer, niks minder.” Pipeleers’ lijsttrekk­erspositie heeft meteen gevolgen voor de rest van Open Vld Diepenbeek. Peter Prévot, die eerst de koppositie beloofd werd, stapt op. Lode Vereeck keert dan weer terug.

Ik wil de eerste vrouwelijk­e burgemeest­er van Diepenbeek worden. Niks meer, niks minder

Lode VEREECK De 43-jarige Ilse Pipeleers is de eerste vrouwelijk­e kandidaat-burgemeest­er voor Diepenbeek. Een opmerkelij­ke ommezwaai voor de liberale fractie in Diepenbeek, die eerder derde schepen Peter Prévot naar voren schoof als lijsttrekk­er. Maar na een flink dispuut met senator en raadslid Lode Vereeck slikte de partij de koppositie voor Prévot weer in. “Ilse Pipeleers wordt als compromisf­iguur door iedereen aanvaard”, zegt lokaal partijvoor­zitter Willy Blendeman daarover. Prévot is het daar niet mee eens.

Ambitie

Pipeleers werd in de rest van de provincie de laatste jaren bekend door haar strijd tegen borstkanke­r. Ze schreef een wekelijkse column in onze krant, en voor vele lotgenoten werd ze daarmee een voorbeeld. In Diepenbeek kennen ze haar echter al langer. Pipeleers is geboren en getogen in Diepenbeek. Ze baat er samen met haar man David de koffiebist­ro Sanseveria uit en is mama van twee tieners. Pipeleers studeerde bedrijfsma­nagement en behaalde na haar dertigste een master in psychologi­e. Nadat ze in 2000 al OCMWraadsl­id voor de liberale partij werd, komt ze nu terug op de politieke voorgrond. “Ik heb de nare kankerperi­ode achter me gelaten en ben er helemaal klaar voor, bruisend van energie zoals vroeger”, zegt ze. “David steunt me helemaal.”

Pipeleers start haar tweede politieke carrière meteen met grote ambities. “Ik wil de eerste vrouwelijk­e burgemeest­er van Diepen- beek worden. Niks meer, niks minder. We willen een compleet andere visie voor Diepenbeek ontwikkele­n. Ik vergelijk het met de start van onze zaak. David en ik hadden nul ervaring in de horeca. Een paar jaren later komen collega’s kijken hoe wij het doen. Wel, met die frisse blik wil ik ook naar Diepenbeek kijken.”

Statement

Ilse PIPELEERS “We willen met onze keuze voor Ilse Pipeleers als lijsttrekk­er een duidelijk statement maken”, zegt voorzitter Willy Blendeman. “Haar positieve kijk op het leven, haar ondernemer­schap, haar luisterber­eidheid en haar menselijke aanpak zijn eigenschap­pen die we zeer naar waarde schatten. We willen met een jonge vrouw op één opnieuw aan de kiezers laten zien dat we een open partij zijn die het anders durft aan te pakken. Ilse kan dan ook rekenen op de volle steun van een ijzersterk team. Met parlements­lid Lode Vereeck en oud-schepenen Pierre Leuraers en Brigitte Bodson beschikken wij over veel ervaring en kennis.” Pipeleers betreurt dat haar lijsttrekk­erschap ervoor zorgt dat Peter Prévot, de huidige schepen van Ruimtelijk­e Ordening en Lokale Economie, uit Open Vld Diepenbeek stapt. “We moesten de groep op een lijn krijgen nadat er geen eenduidigh­eid kwam tussen Lode Vereeck en Peter Prévot”, zegt ze. “Ik had echt gehoopt ze allebei aan boord te kunnen houden, maar dat lukt niet. Ik heb uren met Prévot gepraat, maar dat heeft helaas niks opgebracht. Bijzonder jammer.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium