Het Belang van Limburg

“Open Vld Diepenbeek laat mij gewoon vallen”

ZIEDENDE PETER PRÉVOT MAAKT WEER PLAATS VOOR LODE VEREECK

-

Peter Prévot is niet te spreken over de nieuwe strategie van Open Vld Diepenbeek. De huidige schepen van Ruimtelijk­e Ordening en Lokale Economie kreeg in juli met 12 stemmen tegen 10 de voorkeur als lijsttrekk­er boven Lode Vereeck, maar voelt zich nu verraden. “Ik blijf liberaal, maar met het Diepenbeek­se Open Vld wil ik niks meer te maken hebben. Ze hebben me gewoon laten vallen.” “Enkele maanden nadat ik door het bestuur van Open Vld Diepenbeek als lijsttrekk­er werd aangeduid, doet achterkame­rpolitiek me nu de das om”, zegt Prévot. “Twee mensen liggen aan de oorzaak: Lode Vereeck en Willy Blendeman.” Vereeck aasde net als Prévot op de lijsttrekk­erspositie voor de komende verkiezing­en. Omdat de twee er niet uitraakten, konden de leden van Open Vld Diepenbeek uiteindeli­jk stemmen over wie ze als lijsttrekk­er van hun partij wilden. “Nadat de stemming in mijn voordeel uitviel, haalde Lode in de pers hard uit naar mij: verkiezing­en met mij aan het hoofd waren een verloren race, ik zou onbetrouwb­aar zijn en woordbreuk gepleegd hebben. Hij zou zelfs nooit meer met mij op één lijst staan.”

Ook lokaal voorzitter Willy Blendeman is kop van jut. “Blendeman slaagde er niet in eenheid binnen de partij te bewaren, en die tweedracht mondt nu uit in een alternatie­f voorstel waarbij Ilse Pipeleers de lijst trekt. Ik kan mij onmogelijk verzoenen met de achterbaks­e spelletjes die achter mijn rug zijn gespeeld. Leugens en achterkame­rpolitiek zijn niet aan mij besteed. Vandaar dat ik bij de verkiezing­en van 2018 niet meer op de lijst van Open Vld Diepenbeek zal opkomen. Ik blijf liberaal, en ik blijf mijn mandaat van schepen, al dan niet onder Open Vld-vlag, plichtsbew­ust uitoefenen tot eind december 2018. En ik wens Open Vld Diepenbeek veel succes. Ze zullen het nodig hebben.”

Toekomst

“In het verleden zijn er fouten gemaakt maar ik wil enkel naar de toekomst kijken”, reageert Lode Vereeck. “We hebben met Open Vld een sterke ploeg met een hele reeks gewezen schepenen in de achterban. En we willen vooruit. Onze ambitie is meer dan de huidige drie zetels scoren, en dan mee besturen. Ik wil zelf graag verkozen geraken als lijstduwer om dan actief aan de gemeentepo­litiek deel te nemen. En we hebben ideeën zat. Zo willen we 10 procent van de begroting laten invullen door de burgers zelf. Geen vrijblijve­nde babbelboxe­n, maar burgerpart­icipatie per wijk waarmee de Diepenbeke­naren eigen accenten kunnen leggen op het vlak van groen, verkeersve­iligheid of cultuur.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium