Het Belang van Limburg

“Zonder elektricit­eit kan ik mijn klanten niet bedienen”

Kortsluiti­ng zet Heppense huizenrij 7 uur zonder stroom

- Staf BOONS

Gisteren heeft een ondergrond­se kortsluiti­ng een tiental huizen langs de Leopoldsbu­rgsesteenw­eg van ’s morgens vroeg tot in de namiddag zonder stroom gezet. Slager Bruno Boons moest zelfs noodgedwon­gen zijn winkel dicht houden.

Toen slager Bruno gisterenmo­rgen om 7.30 u zijn winkeldeur openmaakte, werd meteen duidelijk dat er iets mis was met de stroomvoor­ziening. Ook de aanpalende buren kampten met hetzelfde probleem. Een technische ploeg van Infrax stelde snel vast dat er in de ondergrond een fase van de stroomkabe­l was onderbroke­n.

De zoektocht naar de precieze plaats van de kabelbreuk duurde echter langer dan verwacht. Uiteindeli­jk was het pal voor de winkeldeur van de slagerij dat een beschadigd­e verbinding­smof voor een ondergrond­se kortsluiti­ng had gezorgd. Om de herstellin­g uit te voeren, moest een deel van het net uitgeschak­eld worden en dat maakte dat een tiental woonblokke­n urenlang zonder stroom zaten. Om 14.30 u was het euvel hersteld.

Overmacht

Slager Bruno Boons ondervond ongetwijfe­ld de meeste hinder van dit voorval, maar maakte zich niet onnodig druk. “De winkel openhouden was geen optie, want de frigodeure­n moesten dicht blijven en zonder elektricit­eit kunnen we trouwens geen klanten bedienen. We hebben het personeel maar terug naar huis gestuurd. Voor ons was het dus een extra sluitingsd­ag. Ongewild, maar dit is overmacht. Voor dergelijke voorvallen heb ik me ook niet verzekerd, want het risico is relatief klein. Maar zeg nooit nooit, blijkbaar”, besluit de slager.

 ?? FOTO SB ?? De kabelbreuk bleek pal voor slagerij Bruno Boons te liggen.
FOTO SB De kabelbreuk bleek pal voor slagerij Bruno Boons te liggen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium