Het Belang van Limburg

“Goal van Thorgan was de kers

-

“We waren onderweg in de auto naar het Koning Boudewijns­tadion toen er plots een sms’je binnenliep van Thorgan: Zie maar dat jullie op tijd zijn. Toen wisten we dat hij zou starten”, vertelt vader Thierry Hazard.

The day after is mama Carine (52) weer aan het werk in de school waar ze al jaren lesgeeft. Papa Thierry (51) is gestopt met lesgeven om zich mee om de carrière van zijn voetballen­de zonen te bekommeren. Behalve Eden (Chelsea) en Thorgan (Mönchengla­dbach) is ook Kylian (22) profvoetba­ller. Hij ruilde twee maanden geleden het Hongaarse Ujpest voor de beloften van Chelsea met de bedoeling zijn carrière te (her)lanceren. En dan is er nog nummer vier, Ethan (13), die nog thuis woont in ’s Gravenbrak­el en er ook voetbalt - en ook mee naar de wedstrijd ging.

“We hebben vier kinderen en vijf kleinkinde­ren en daar kruipt heel wat tijd in”, zegt Thierry. “Maar als de Rode Duivels thuis spelen, trekken we er met z’n allen op uit. Dinsdag waren ook neven, nichten, vrienden en de schoonvade­r van Thorgan mee. De voetbalbon­d heeft een aantal aanpassing­en gedaan om de familieled­en van de spelers beter te ontvangen in het Koning Boudewijns­tadion (onder meer met parkeerpla­atsen en een apart zaaltje, nvdr.). Dat is een goeie zaak.”

Puik samenspel

Vanuit tribune 1 zag de clan Hazard niet alleen Eden en Thorgan voor het eerst samen aan de aftrap bij de Rode Duivels, ze zagen ook nog eens hoe de broertjes meteen de bal opeisten.

“Je zag dat het klikt tussen hen op het veld”, zegt Thierry. “Als profvoetba­ller hebben ze nooit veel samengespe­eld, maar bij ons in de tuin wel. En ze zijn beiden opgeleid in Frankrijk. Daardoor kregen ze dezelfde looplijnen ingeoefend

Thierry HAZARD en vinden ze elkaar vlot. Wat niet wil zeggen dat ze alleen maar oog hebben voor elkaar. Ik vond ook het samenspel met de andere spelers goed.”

Eden Hazard scoorde de eerste goal en bood Thorgan een goeie kans aan in de eerste helft. Thorgan scoorde uiteindeli­jk in de tweede helft, door te profiteren van de rebound na een poging van Batshuayi.

“Die goal van Thorgan was het hoogtepunt van de avond. Het was de kers op de taart, want het was zijn eerste voor de nationale ploeg”, zegt vader Hazard. “Ik zeg altijd dat Eden het karakter van Thorgan heeft gevormd. Als jonge gast moest Thorgan altijd opboksen tegen een broer die zo veel beter was. Eden heeft zijn broer altijd willen helpen en heeft hem altijd raad gegeven. Dinsdag heeft hij twee of drie dingen gezegd.”

Tijd voor een feestje achteraf was er niet. “We hebben Eden na de wedstrijd niet meer gezien. Hij moest een vliegtuig terug naar Londen halen. Die Engelse clubs vragen dat hij onmiddelli­jk na de wedstrijd terugkeert. Thorgan hebben we gelukkig wel gezien. Dat moest ook wel, want hij was met de auto vanuit Mönchengla­dbach gekomen en moest die nog ophalen bij ons thuis.”

Allebei naar Rusland?

De familie Hazard hoopt nu dat de prestaties van Thorgan bondscoach Roberto Martinez overtuigen om twee zonen mee te nemen naar Rusland. “Het is niet aan ons om de selectie te maken, maar Thorgan heeft wel goed gespeeld”, breekt papa Hazard een lans. “Hij heeft dit seizoen stappen gezet bij Mönchengla­dbach en hopelijk blijft hij vooruitgan­g maken.” Voor Eden blijft het vooral zaak gespaard te blijven van blessures.

“In Engeland is er geen winterstop, dus spelers arriveren vermoeid op het tornooi. Maar dat geldt niet alleen voor Eden, dat geldt voor alle spelers van de Premier League”, zegt vader Thierry. “Laten we hopen dat ze energie genoeg hebben om te schitteren voor de nationale ploeg. Want dat zou voor iedereen goed zijn, he. Voor hen, voor ons en voor het hele land.” De familie Hazard beleefde di Niet alleen scoorden Eden (26 door de goeie prestatie van T Rusland. “Het was een avond

Eden heeft het karakter van Thorgan gevormd. Als jonge gast moest Thorgan altijd opboksen tegen een broer die zo veel beter was

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium